Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-02-2016

“Jaunība” svin svētkus!


Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrā (BJC) “Jaunība” 2016.gads pasludināts par iestādes 70 gadu jubilejas gadu – visi „Jaunības” kolektīvu un pulciņu pasākumi notiks šajā zīmē, tāpat tiks organizētas vairākas izstādes, tikšanās ar bijušajiem darbiniekiem, aicināsim bijušos audzēkņus uz absolventu saietu,  kā arī 2016.gada 6.maijā Daugavpils Kultūras pilī izskanēs “Jaunībai – 70” jubilejas koncerts „Mēs lepojamies ar

Ikdienā BJC “Jaunība” īsteno vairāk nekā 70 dažādas interešu izglītības programmas gandrīz 3100 bērniem un jauniešiem vecumā no 3 līdz 25 gadiem. Agrāk BJC “Jaunība” (“Pionieru nams”) atradās Vienības nama telpās, pēc tam Vienības ielā 3 un Raiņa ielā 27, bet kopš 1976.gada  iestādes mājvieta ir Tautas ielā 7. Kopš 2001.gada 22.februāra esam Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centrs “Jaunība”.

BJC “Jaunība” ir ne tikai brīvā laika centrs, bet arī izglītības iestāde, kas māca bērniem un jauniešiem atbildību par savu darbu, mērķtiecīgu darbošanos, pilnveidošanos, kā arī norāda, ko tas prasa, lai būtu veiksmīgāks, pozitīvāks un laimīgāks, darot to, kas patīk. BJC “Jaunība” bērni un jaunieši, piedaloties interešu izglītības programmās, pilnveido sociālās prasmes, mācās darboties komandā, publiski uzstāties un prezentēt savu veikumu, izvērtēt panākumus un kļūdas, izteikt un pamatot savas domas un viedokli, ievērot uzvedības etiķeti, komunicēt un sadarboties ar vienaudžiem. Iesaistīšanās interešu izglītībā dod iespēju bērniem un jauniešiem nonākt jaunā vidē, iegūt jaunu informāciju, draugus, motivē apgūt jaunas zināšanas, pieredzi un izmēģināt tās praktiski ikdienas dzīvē un dalīties savos atklājumos ar citiem.

Daugavpils BJC “Jaunība” piedāvā programmas dažādās jomās: kultūrizglītība, tehniskā jaunrade, sports, jaunatnes darbs un izglītojošās programmas.

Interešu izglītības jomā ietverti izglītojošie semināri, konkursi, izstādes, sacensības, skates, pasākumi, nometnes, labākās darba pieredzes apmaiņa un atbalsta sniegšana pedagogiem.

Populārākās programmas kultūrizglītībā ir mūsdienu dejas (izveidojusies sava veida skola), mūzika un vokālā māksla ar savām tradīcijām (konkursi, mazo bērnu estētikas skola), tēlotājmāksla, floristika, tradicionālie rokdarbi. Jauniešu vidū populāras ir sporta izglītības programmas: triatlons un sporta orientēšanās (šāda profila sporta aktivitāšu pilsētā nav). Tehniskās jaunrades jomā piedāvā zēniem tehniskos sporta veidus (mopēdi, kartingi,), kā arī raķešu modelismu, foto, trases automodelismu, datoru un programmēšanu, elektronikas pulciņus.

Vairāki radošie kolektīvi, kā arī sporta, tehniskās jaunrades un mākslas nozares audzēkņi, ir sasnieguši augstus rezultātus valsts un starptautiskajos konkursos. Nenovērtējams ir arī pedagogu ieguldījums un augstā profesionālā kompetence, sagatavojot audzēkņus konkursiem un sacensībām.

Atzīmējot nozīmīgo jubileju, BJC “Jaunība” organizēs dažādus pasākumus, kas atspoguļos tās daudzpusīgo darbību un rādīs, cik nozīmīga tā ir lielai daļai sabiedrības. Sākot ar 2016.gada 1.februāri, BJC “Jaunība” būs skatāmas iestādes pedagogu un to audzēkņu darbu profesionālās izstādes. Iestādes muzejā katru otrdienu BJC “Jaunība’ audzēkņiem tiek organizēta spēle “Namiņa vēstures lappuses”. Aprīlī ikviens bijušais, ilggadējais BJC “Jaunība” pedagogs tiek gaidīts uz pasākumu “Vēstures lappuses”, lai kopā atcerētos un dalītos ar savām atmiņām, pavadīto laiku BJC “Jaunība”. Aprīļa beigās pirmo reizi rīkosim saviem bijušajiem audzēkņiem absolventu vakaru “Es biju – Es esmu”. Veidosim informatīvos bukletus, prezentēsim sevi, bet noslēguma pasākumā 2016.gadā 6.maijā uz skatuves uzstāsies bijušie un tagadējie audzēkņi.

Visi mīļi tiek gaidīti mūsu svētkos!

Būsim svētkos kopā!!!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”

direktore

Aina Jansone

t.65435787




Atpakaļ