Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-02-2016

Pirmsskolas izglītības skolotāju un vecāku sadarbības pasākums


Pozitīva un uz savstarpējo cieņu un atsaucību vērsta pirmsskolas izglītības skolotāju un vecāku sadarbība ir viens no nozīmīgākajiem nosacījumiem bērna pilnvērtīgai un harmoniskai attīstībai. Izglītošanas un audzināšanas procesa nodrošināšanā svarīga loma ir arī atbalsta pasākumiem, kas sekmē bērna kā personības veidošanos, tāpēc viens no nozīmīgākajiem faktoriem ir pirmsskolas izglītības skolotāju un vecāku sadarbība un dialoga veidošana. Bieži vien vecāki nav pietiekami labi informēti par norisēm pirmsskolas izglītības iestādē, kur uzturas viņu bērni, nav līdz galam izpratnes par dažādiem notikumiem gan grupā, gan iestādē kopumā, kā rezultātā mēdz rasties dažādas neskaidrības un zūd uzticēšanās sajūta, jo ne vienmēr vecāki ikdienā spēj saskatīt un novērtēt to milzīgo un sistemātisko darbu, ko pirmsskolas izglītības skolotāji veic un iegulda bērnu attīstībā un izaugsmes veicināšanā.

Tāpēc, kā jau ierasts, vairākus gadus pēc kārtas Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde 5.februārī organizēja sadarbības pasākumu, kura ietvaros izglītojamo vecākiem tiek sniegta iespēja visas dienas laikā brīvi apmeklēt izglītības iestādi, piedalīties ar bērnu dažādos dienas režīma momentos, vērot mācību procesu un bērna dienas gaitas bērnudārzā, saņemt individuālas speciālistu un grupu skolotāju konsultācijas par bērna attīstību un izaugsmi. Šāda veida pasākumi veicina sadarbību, savstarpējo sapratni un uzticēšanos starp vecākiem un pirmsskolas skolotājiem, vecāki gūst padziļinātu izpratni par pirmsskolas mācību procesa norisi un īpatnībām, par pedagoga profesionālo darbību un sava bērna līdzdalību mācību procesā un izaugsmē. “Atvērto durvju dienas” veido pozitīvu mijiedarbību un rada uzticēšanās sajūtu. Ir svarīgi uzzināt vecāku viedokli un turpmākās savstarpējās attiecības veidot pēc principa „pirmsskola + ģimene”.

Pasākuma noslēgumā saņēmām ļoti pozitīvas atsauksmes un atzinīgus vārdus no vecākiem, pateicību par lielisko iespēju būt kopā ar bērnu rotaļnodarbībās, vērot viņu mācību procesa laikā un gūt lielāku izpratni par bērna spējām un izaugsmi. Vecāki augstu novērtēja arī iespēju vērot skolotāju lielo darbu un ieguldījumu, ko viņi ikdienā sniedz bērniem, par daudzveidīgo un interesanto mācību procesu, kas bērniem ir interesants un rada prieku.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne




Atpakaļ