Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-02-2016

Daugavpils 1.speciālās pamatskolas audzēkņu sasniegumi Kuldīgā


Š.g. 4.februārī Kuldīgā notika Latvijas Speciālās Olimpiādes boče (Bocce) republikas sacensības. Uz Kuldīgu bija atbraukušas 12 komandas no visiem Latvijas reģioniem un tostarp arī Daugavpils 1.speciālās pamatskolas komanda. Sacensību mērķis bija iesaistīt sacensībās Latvijas speciālo skolu audzēkņus, dienas centru un sociālās aprūpes iestāžu klientus ar garīgās attīstības traucējumiem vai psihiskām saslimšanām, kā arī noskaidrot 2016.gada labākās komandas Latvijā.

Spēle ir populāra gan Eiropā, gan visā pasaulē. Šis sporta veids ir iekļauts Pasaules Speciālās Olimpiādes programmā, un visā pasaulē notiek dažāda mēroga sacensības šajā sporta veidā. Šis sporta veids ir interesants ar to, ka to var spēlēt jebkura dzimuma un vecuma pārstāvis ar jebkādu veselības stāvokli. Daugavpils 1.speciālo pamatskolu pārstāvēja četri audzēkņi – Aleksandrs, Edgars, Ēvalds un Lauris un viņu sporta skolotājs A.Mirkins.

Piecu stundu laikā notika sīva cīņa divos laukumos, kā rezultātā daugavpilieši izcīnīja medaļas un kausu par trešo vietu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 1.speciālās pamatskolas

sporta skolotājs

Aleksejs Mirkins




Atpakaļ