Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-02-2016

Ceļojums grāmatu pasaulē


Grāmatas attīsta mūsu fantāziju un iztēli, tās ir izzinošas un izklaidējošas, tās  aizved mūs neparastos piedzīvojumos, atklāj jaunas un interesantas lietas, paplašina redzesloku un rada lasītprieku. Lai veidotu bērnos interesi par grāmatām un rosinātu viņu vēlmi iepazīt un atklāt jaunas literarās pasaules iespējas, Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes bērnus 1.februārī apciemoja Bērnu bibliotēkas „Zīlīte” pārstāvji.

Jau vairākkārt sadarbojoties ar Bērnu bibliotēku, mūsu pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem tika sniegta iespēja iepazīties ar tās sniegtajiem pakalpojumiem, plašo un daudzveidīgo grāmatu klāstu un grāmatu lietošanas noteikumiem. Jau no agrīna vecuma bērniem jāsāk veidot mīlestība pret grāmatu, rosinot viņos interesi par daiļliteratūru un veicinot lasītprieku un vēlēšanos vairāk pievērsties grāmatām. Jārosina brīvajos brīžos palasīt un pašķirstīt aizraujošu un krāsainām ilustrācijām bagātu grāmatu.

            Tāpēc, turpinot iepazīstināt bērnus ar dažādiem rakstniekiem un dzejniekiem, šī pasākuma laikā bibliotēkas pārstāvji bērniem lasīja rakstnieces A.Barto dzejoļus. Bērni ar lielu interesi un aizrautību klausījās un kopā ar bibliotekāriem atkārtoja jau labi pazīstamus un iemīļotus bērnu dzejnieces dzejoļus. Pasākuma gaitā bērni varēja aplūkot arī izstādi, kurā tika piedāvātas daudzveidīgas un mūsdienīgas grāmatas, kuras atvērtas „pārtapa” par skaistu pili, apburtu mežu vai jūras laikmeta dinozauru.

            Šis ceļojums bērnos raisīja pozitīvas emocijas, veidoja interesi par grāmatām un lasīšanu, par neparasto literatūras pasauli, kurā var nokļūt caur grāmatu un atrast jaunus draugus, doties jaunos piedzīvojumos un rast prieku. Sakām lielu paldies biblotēkas darbiniekiem par aizraujošo ceļojumu grāmatu pasaulē!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne




Atpakaļ