Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-02-2016

Vai tu labi zini P.Jeršova grāmatas „Zirdziņš kuprainītis” saturu?


Š.g. 28.janvārī Daugavpils 13.vidusskolā notiks pilsētas konkurss-spēle 5.klašu skolēniem par P.Jeršova grāmatu „Zirdziņš kuprainītis”, kuru organizēja un vadīja Daugavpils 13.vidusskolas skolotāja Valentīna Titoka.

Pasākuma atklāšanā  Daugavpils 13.vidusskolas direktore Andžela Skutele sveica jaunos lasītājus un novēlēja parādīt savas zināšanas, atjautību un prasmi strādāt komandā.

Muzikālu sveicienu pasākuma dalībniekiem veltīja 13.vidusskolas skolēni ar skaistiem priekšnesumiem, kurus sagatavoja pedagoģes Anžela Čerņevska un Alīna Nikolajeva.

Konkursa ietvaros bija dažādi ar Jeršova grāmatas saturu „|Zirdziņš kuprainītis” saistīti uzdevumi. Pēc citātiem bija jāatpazīst grāmatas varoņi vai notikuma vieta, bet  visgrūtākais uzdevums bija par grāmatas notikumiem, piemēram, sastādīt carienes-jaunavas pasi.

Ļoti interesants uzdevums bija uzdots par cipariem tekstā: skolēniem vajadzēja saskaitīt, par cik gadiem jaunāka nekā cars bija cariene-jaunava vai kāda izmēra ausis ir zirdziņam-kuprainītim, ja izmanto mūsdienu garuma mērus. Nākamais uzdevums „Lasīšana – labākais ceļojums uz pagātni” bija saistīts ar vecvārdiem un to nozīmi.

Skolēniem patika uzdevums par mitoloģiskiem varoņiem un „Melnā kaste”.

Visi laureāti saņēma pārsteiguma balvas un diplomus.

Pateicības rakstus par skolēnu sagatavošanu konkursam saņēma Tatjana Petroviča (Krievu vidusskola-licejs), Žanna Ugarenko un Tatjana Soldatjonoka (16.vidusskola), Anželika Baranovska (9.vidusskola), Jeļena Kovaļkova (3.vidusskola), Svetlana Skrupska (Centra vidusskola), Viktorija Vaivode (10.vidusskola), Nataļja Ivanova (Saskaņas pamatskola), Jeļena Kazačonoka un Rita Peredņa (15.vidusskola), Oļa Baranauskiene (11.pamatskola) un Elita Kuriļina (17.vidusskola).

Paldies 13.vidusskolas skolotājai Valentīnai Titokai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

krievu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ