Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-01-2016

Vārda gudrība


Tāds nosaukums bija pilsētas radošajai darbnīci krievu literatūrā 7.klašu skolēniem, kuru š.g. 25.janvārī organizēja un novadīja Daugavpils 3.vidusskolas krievu valodas skolotāji. Pasākumā piedalījās skolēnu komandas no 10 pilsētas skolām.

Pasākuma atklāšanā Daugavpils 3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs  novēlēja visiem dalībniekiem  būt  atjautīgiem, parādīt savas zināšanas un prasmīgi strādāt komandā.

Darbnīcas ietvaros bija dažādi uzdevumi krievu literatūras mācību satura 7.klasei apjomā. Ļoti interesants un pirmajā acumirklī parasts bija pirmais uzdevums, kas saistīts ar frazeoloģismiem. Otrais uzdevums bija grūtāks nekā pirmais. Bija piedāvātas ilustrācijas un skolēniem katrai ilustrācijai vajadzēja uzrakstīt atbilstošu frazeoloģismu no Bībeles.Skolēniem ļoti patika uzdevums, kurš bija uzdots pēc kulturoloģiskā videofragmenta noskatīšanās un kurā vajadzēja demonstrēt savu uzmanību un atmiņu. Pēdējais uzdevums bija visgrūtākais – radošais uzdevums. Sacerējumā-miniatūrā  svarīgs bija ne tikai saturs, bet arī gramatiski pareizi veikts darbs.

Visi laureāti saņēma pārsteiguma balvas un diplomus.

Pateicības rakstus par skolēnu sagatavošanu radošajai darbnīcai saņēma  Alla Paškeviča un Vera Geļfande (Krievu vidusskola-licejs),  Svetlana Dorofejeva (Saskaņas pamatskola), Žanna Ugarenko un Svetlana Zarjanova (16.vidusskola), Irina Čertkova (13.vidusskola), Nataļja Postojeva un Rita Peredņa (15.vidusskola), Jevgeņija Bendorjusa un Valentīna Harjkova (Centra vidusskola), Ņina Podoba (10.vidusskola), Anželika Baranovska un Igors Štorms (9.vidusskola), Inese Bogdanova (17.vidusskola) un Alla Garkule (11.pamatskola).

Paldies Daugavpils 3.vidusskolas krievu valodas skolotājām Gaļinai Čekanei un Gertrudai Juručonokai par darbnīcas organizēšanu un vadīšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Krievu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ