Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-01-2016

Dvēseles izglītība – visaugstākā izglītība


Tāds bija pilsētas semināra krievu valodas (dzimtās un svešvalodas) skolotājiem nosaukums. Semināru š.g.18.janvārī organizēja un vadīja Daugavpils 9.vidusskolas krievu valodas skolotāji.

Semināra atklāšanā skolas direktors Arturs Fedotovs  atzīmēja, ka katru dienu mēs izdzīvojam dažādas emocijas, mūsu dvēseles attīstās. Bet vai mēs pārdzīvojam? Tā ir mūsdienu sabiedrības problēma, jo spēja just līdzi un līdzpārdzīvot ir cilvēka galvenā prasme. Tāpēc stundās un ārpusklases pasākumos ir svarīgi pievērsties arī tikumiskiem jautājumiem, lai audzinātu personību, kas nav vienaldzīga.

Semināra laikā šiem jautājumiem bija veltīti skolēnu un mūzikas skolotājas Ilonas Ļaksas izpildītie dzejoļi un dziesmas. Skolas krievu valodas skolotāju MK vadītāja Nataļja Krivenko pastāstīja, ka skolotāji rūpīgi izvēlas materiālu stundai, pievērš uzmanību stundas organizācijai un struktūrai, saskarsmei stundas laikā. Bieži vien skolotāji ortogrāfijas, sintakses un dažādu gramatikas tēmu apguvei izvēlas tekstus, kuriem ir liela audzinoša nozīme. Skolotāja Anželika Baranovska dalījās pieredzē par piedalīšanos NVS un Baltijas valstu starptautiskajā pedagoģiskās meistarības konkursā Jūrmalā. Anželika ieguva 3.vietu. Viņa vadīja ļoti interesantu konkursam sagatavotu stundu, izmantojot Mihaila Samarska grāmatu «Радуга для друга» (“Varavīksne draugam”). Savukārt Alla Grigorjeva pievērsa uzmanību jaunāko klašu skolēnu tikumiskajai audzināšanai krievu valodas stundās. Skolotājas Olga Serova un Jūlija Jakuševiča semināra dalībniekiem piedāvāja krievu valodas stundas «Спешите делать добро» (Steidziet darīt labu”) konspektu.

Paldies Daugavpils 9.vidusskolas skolotājām Nataļjai Krivenko, Anželikai Baranovskai, Ilonai Ļaksai, Allai Grigorjevai, Olgai Serovai un Jūlijai Jakuševičai par semināra organizēšanu un vadīšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Krievu valodas un literatūras skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ