Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-01-2016

Ziemassvētkos – labus darbus un jaukas tradīcijas


Šogad Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē gatavošanās Ziemassvētkiem sakās jau laikus. Ziemassvētku gaidīšanas laikā labestība un cilvēkmīlestība ir tās īpašības, kuras bērniem ne tikai izskaidro, bet kuras viņi var izrādīt paši. Tāpēc mūsu pirmsskolas izglītības iestāde nolēma piedalīties specializētā attīstošo rotaļlietu veikala “Rotaļnīca” izsludinātajā bērnu zīmējumu konkursā “VARIS Toys Ziemassvētkos”, kur bērni tika aicinot ļauties fantāzijas lidojumam un radīt savu unikālo mākslas darbu. Konkursa dalībnieku uzdevums bija uzzīmēt kādu no VARIS Toys produktiem, iesaistot tos Ziemassvētku tematikā. Mūsu iestādi šajā konkursā pārstāvēja Daniels Mitrofanovs, Evelīna Fedosova un Aleksandra Zarāne. Par šī konkursa uzvarētāju kļuva D.Mitrofanovs, bet E.Fedosova ieguva veicināšanas un simpātiju balvu. http://www.rotalnica.lv/lv/jaunumi/labdaribas-zimesanas-konkurss-varis-toys-ziemassvetkos  Uzvarētāju zīmējumi pārtapa kartiņās, kuras var iegādāties veikalā “Rotaļnīca”, un par tām iegūtie līdzekļi tiek ziedoti labdarības organizācijai “Palidzesim.lv”. Mazajiem uzvarētājiem balvā tika brīnišķīgi koka konstruktori un saldumi.

            Ziemassvētku priekšvakarā, lai palīdzētu uzburt svētku gaisotni, pie bērniem ciemojās mūsu sadarbības partneri – Jaunbūves bibliotēkas darbiniece N.Putrona, kura organizēja Ziemassvētku lasījumus. Ziemassvētku lasījumi notiek jau ne pirmo gadu, un bērniem tie ir ļoti iepatikušies, jo palīdz izprast šo svētku būtību. Vēl viens veids, kā pietuvināt bērnus Ziemassvētku brīnumam, ir pasakas dramatizēšana, kad pasaku tēlos iejūtas paši skolotāji.

            Un kuri Ziemassvētki iztiek bez eglītes! Lai iepazītos ar eglīšu rotājumu vēsturi, bērni un grupu skolotājas un logopēdes devās uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, kur apmeklēja kartona, vates, stikla un citu materiālu eglīšu rotājumu izstādi „Ak, eglīte, ak, eglīte”, kuras noslēgumā muzeja pedagoģes A.Akmolovas vadītajā meistarklasē pasākuma dalībnieki izgatavoja eglītes rotājumus no papīra. Vienības laukumā bērni ar lielu interesi klausījās skolotāju stāstījumu par pilsētas galveno egli un aplūkoja tās rotājumus.

            Lai tuvojošos svētkus padarītu nedaudz gaišākus bērniem, kuri atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas onkoloģijas nodaļā, mūsu audzēkņi un viņu vecāki piedalījās akcijā “Piepildīsim Drosmes kasti”. Šāda akcija un aktivitātes tās organizēšanai iestādē palīdz bērniem saprast to, cik dažkārt ir nozīmīga pat niecīga palīdzība un labs vārds. http://www.grani.lv/daugavpils/63111-korobka-hrabrosti-sobrana-i-otpravlyaetsya-v-rigu.html

            Kad labie darbi veikti, pienāk laiks svētkiem. Jaunais gads, Ziemassvētki, Koļadki, Svjatki tika pavadīti pacilātā gaisotnē, iepazīstoties ar to svinēšanas tradīcijām. Mūsu mazākumtautību pirmsskolas izglītības iestādē ir svarīgi audzināt godā turēt katras tautas svētkus un tradīcijas, gūt pozitīvu pieredzi, jo tikai tā pirmsskolēnam veidojas izpratne par kultūru dažādību un bagātību.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15. speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina




Atpakaļ