Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-12-2015

Jaunajā Forštadtē viesojas rūķi


Tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads, brīnumu laiks, kad ir iespējami dažādi, pavisam neparasti un burvīgi notikumi. Jau otro gadu pēc kārtas dienās pirms Ziemassvētkiem Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādē ierodas neparasti viesi – jautru un draudzīgu rūķīšu kompānija.

Iestādes darbinieki un visu grupu bērni gatavojas šai dienai – kopā ar vecākiem un skolotājām izgatavo eglīšu rotājumus no dažādiem materiāliem. Iestādes pagalmu izgrezno pasakains „Piparkūku namiņš” un krāsainas rūķīšu figūriņas, bet pašu izgatavotās eglītes vakarā staro visās varavīksnes krāsās. Visi bērnudārzā gaida brīnumu... Un 17.decembra rītā parādījās septiņi  jautri rūķi. Bērni un pieaugušie pa logiem vēroja, kā tie dejo Ziemassvētku danci un tad ķeras pie eglīšu rotāšanas. Strādāja viņi ļoti draudzīgi, palīdzot cits citam un drīz abas mūsu pūkainās, zaļās meža skaistules izskatījās svinīgi un skaisti.

Savu darbu beidzot, rūķi atkal sajūsmināja bērnus ar savu deju un kopā ar bērniem priecājās par izgreznotajām eglēm. Pienāca laiks tiem doties prom, bet aizgāja ne visi. Viens rūķis palika un ar lielu un pilnu grozu apciemoja visas grupas, lai pateiktos bērniem par brīnišķīgajiem rotājumiem egļu izgreznošanai un uzdāvinātu īstu Ziemassvētku cienastu – piparkūkas. Līdz pašam vakaram bērni apsprieda šo notikumu, bet vakarā veda savus vecākus pie eglēm, lai parādītu, cik skaisti tās ir izpušķotas.

Bet ar to brīnumi nebeidzās. Nākamajā dienā, kad bērni atgriezās no dienas pastaigas, grupā viņus sagaidīja vēl viens pārsteigums. Tas bija pasta sūtījums un vēstule, kurā rūķīši vēlreiz pateicās bērniem un pieaugušajiem par skaistajiem rotājumiem, novēlēja laimīgu Jauno 2016.gadu un uzdāvināja  katrai grupai jaunas, ekoloģiskas,  Latvijā ražotas un no koka izgatavotas  didaktiskās galda spēles. Bērnus ļoti iepriecināja rūķu dāvanas. Nākamā gadā decembrī mēs atkal gaidīsim jautros rūķus, kuri palīdz mums veidot brīnumainu Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

3.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Marina Pavlova




Atpakaļ