Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-12-2015

Ziemassvētki – dvēseles šūpulis


Ar šiem vārdiem sākās koncerts bērnu namā-patversmē „Priedīte”, kuru organizēja Daugavpils 9.vidusskolas skolotāji un skolēni.

Laiks pirms Ziemassvētkiem sniedz mums iespēju ieskatīties savā dvēselē, sirdī, darīt labus darbus un gūt no tā prieku un gandarījumu.

Mūsu skolā tradicionāli šajā pirmssvētku laikā tiek organizētas labdarības akcijas, kurās tiek vāktas dāvanas gan bērnunamiem, gan dzīvnieku patversmēm, gan veciem cilvēkiem. Nav izņēmums arī šis gads. Šogad mūsu skolas skolēni akcijas „Ziemassvētku našķis” ietvaros bija ļoti aktīvi un savāca saldas dāvanas „Priedītes” bērniem. Izsakām milzīgu paldies visiem skolēniem un vecākiem!

Skolēni kopā ar saviem skolotājiem ieradās ciemos pie bērnunama bērniem ar lieliem dāvanu maisiem un jutās kā īsti Ziemassvētku vecīši. Skolēnu izpildījumā skanēja dziesmas un dzejoļi par ziemu dažādās valodās. Īpaši skaļus aplausus saņēma mūsu skolas dejotāji. Skatītāju acīs mirdzēja neviltots prieks un sajūsma, bērni aktīvi iesaistījās mīklu minēšanā un jautru dzejoļu deklamēšanā.

Pēc koncerta bērnus gaidīja pārsteigums – kopīga piparkūku cepšana. Valdīja gaiša, mājīga atmosfēra, bet noslēdzās pasākums ar jauku tējas dzeršanu.

No „Priedītes” bērniem mēs atvadījāmies ar siltumu sirdī, jo darot citiem labu, arī paši kļūstam labāki.

 

Informāciju sagatavoja

krievu valodas un literatūras skolotāja

Anželika Baranovska

un latviešu valodas un literatūras skolotāja

Ināra Vērdiņa

 




Atpakaļ