Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-12-2015

Vidusskolēnu dāvana pilsētai Ziemassvētkos


Š.g. 11.decembrī Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Latgales reģiona 6.atklātā olimpiāde angļu valodā 10.-12.klašu skolēniem. Kopumā olimpiādē piedalījās 124 skolēni no 26 Latgales pašvaldībām. Daugavpili pārstāvēja 16 skolēni no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 3.vidusskolas, Daugavpils 15.vidusskolas, Daugavpils 12.vidusskolas un Daugavpils 10.vidusskolas. Visi šie skolēni ir Daugavpils pilsētas angļu valodas olimpiāžu uzvarētāji. Divu stundu olimpiādē tika pārbaudītas skolēnu lasīšanas un klausīšanās prasmes, kā arī valodas lietojuma zināšanas. Visi dalībnieki atzīmēja, ka olimpiādes uzdevumi bija ļoti grūti, bet interesanti. Olimpiādes darbu pārbaude notika uzreiz pēc olimpiādes, un 7 skolotāji no augšminētajām skolām kopā ar citiem Latgales reģiona angļu valodas skolotājiem čakli strādāja, lai uzmanīgi pārbaudītu skolēnu darbus.

Mēs varam lepoties ar saviem skolēniem, tāpēc ka viņi ieguva 12 godalgotas vietas (75% no Daugavpils dalībniekiem), gandrīz vienu trešo daļu no visām balvām. Apsveicam visus uzvarētājus un viņu skolotājus, kuri kvalitatīvi sagatavoja skolēnus olimpiādei!

1.vietu ieguva Jeļena Dmitrijeva (Daugavpils 9.vidusskolas 12.klase, skolotāja Zinaida Jasinska).

2.vietu ieguva Olga Kuricina (Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klase, skolotāja Irina Bučinska), Elvita Pundure (Daugavpils Valsts ģimnāzijas 12.klase, skolotāja Inese Barkovska) un Eva Kucina (Daugavpils 12.vidusskolas 8.klase, skolotāja Tatjana Gžibovska).

3.vietu ieguva Juris Rolands Lociks (Daugavpils Valsts ģimnāzijas12.klase, skolotāja Inese Barkovska), Elīna Kononova un Arturs Petrovs (Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klase, skolotājas Irina Bučinska un Svetlana Veļigura) un Dmitrijs Šlejs (Daugavpils 15.vidusskolas 12.klase, skolotāja Tatjana Jarinovska).

    Atzinības rakstu ieguva Pāvels Pranskus (Daugavpils 15.vidusskolas 12.klase, skolotāja  Jadviga   Vasiļonoka),  Romans Jeļisejevs (Daugavpils 3.vidusskolas 12.klase, skolotāja Irēna Rožko), Diāna Jermolova (Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 10.klase, skolotāja Svetlana Veļigura) un Maija Pokule (Daugavpils Valsts ģimnāzijas 12.klase, skolotāja Oksana Petaško).

            Liels paldies skolotājiem, kuri piedalījās olimpiāžu darbu labošanā – Inesei Barkovskai, Irinai Bučinskai, Irēnai Rožko, Tatjanai Gžibovskai, Tatjanai Jarinovskai un Nataļjai Vnukovai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe,

Daugavpils pilsētas angļu valodas skolotāju MA vadītāja

Ilona Ustinova

t.65432102




Atpakaļ