Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-12-2015

Seminārs pirmsskolas izglītības iestāžu un sākumskolas skolotājiem „Mācību satura pēctecības nodrošināšana”


Klusajā pārdomu laikā, kad tiek gaidīti paši skaistākie un sirsnīgākie svētki – Ziemassvētki, kad gribas atskatīties uz jau paveiktajiem darbiem un izvērtēt savus panākumus un sasniegumus, kad izglītības iestādēs tiek apkopoti un analizēti pirmā mācību pusgada darba rezultāti, Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības darba speciālisti I.Zeļenkovu un sākumskolas metodiķi I.Lukaševiču tika organizēts seminārs vispārizglītojošo skolu sākumskolu skolotājiem par mācību satura pēctecības nodrošināšanu.

Gatavojot bērnus skolai, ir ļoti svarīgi nodrošināt dialogu starp pirmsskolu un sākumskolu, lai veicinātu efektīvāku sadarbību pēctecības nodrošināšanā un pakāpenisku un vieglāku pārejas posmu bērniem no viena izglītības līmeņa nākamajā. Sniedzot atbildes uz iepriekš sagatavotiem sākumskolu skolotāju jautājumiem, kas ir aktuāli pirmo klašu skolotājiem, no vairākām pirmsskolas izglītības iestādēm skolotāji dalījās savā darba pieredzē bērnu izglītošanas jomā. Pasākuma ietvaros savā pieredzē dalījās Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas izglītības skolotāja-logopēde N.Černihoviča ar tēmu „Runas attīstīšanas pamatnostādnes veiksmīgai pārejai skolā”. Savā prezentācijā skolotāja atspoguļoja bērnu runas un rakstītprasmes attīstīšanas pamatnostādnes, praktiskās metodes un paņēmienus, kā sagatavot bērnus ar speciālām vajadzībām iekļaušanai vispārizglītojošās skolā. Skolotāja-logopēde O.Čapkeviča tēmā „Komunikācijas prasmes kā pirmklasnieka adaptācijas perioda priekšnosacījums” atklāja komunikācijas prasmju pamatnosacījumu veidošanu pirmsskolas vecuma bērniem, kas veicina turpmāku pēctecīgu bērnu iekļaušanos jaunajā sociālajā vidē un sociālās lomas „skolēns” uzņemšanos. Pirmsskolas izglītības skolotāja I.Zosiņeca ar tēmu „Intelektuālā un emocionālā bērna attīstība pārejas periodā uz skolu” stāstīja par bērnu intelektuālo un emocionālo gatavību skolai, par ikdienas darbu, rādīja praktiskus piemērus, ko veic šīs jomas attīstīšanā. Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas izglītības skolotājas I.Pīnupe un I.Deņisova pievērsās tēmām, kas saistītas ar lasītprasmes un runas attīstīšanu, matemātisko priekšstatu veidošanu 5 – 6 gadus veciem bērniem atbilstoši pirmsskolas izglītības programmas un vadlīniju prasībām. Daugavpils pilsētas 28.pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas izglītības skolotāja V.Osipova ar praktiskiem piemēriem un pašas izstrādāto didaktisko materiālu rādīja, kā var veiksmīgi attīstīt un nostiprināt dažādas bērnu prasmes un iemaņas gan rotaļnodarbību, gan ārpusnodarbību laikā.

Pasākuma noslēgumā sākumskolas skolotāji izteica savu viedokli, sniedza redzējumu un ieteikumus šajā jomā. Tika saņemti atzinības un pateicības vārdi par pirmsskolas izglītības skolotāju lielo un sistemātisko ikdienas darbu, kas nodrošina vieglāku darbu sākumskolas skolotājiem un bērniem, iekļaujoties skolas vidē, par augsto zināšanu un prasmju līmeni bērniem, kas ir labi redzams, uzņemot bērnus pirmajā klasē.

Sakām lielu paldies visiem pasākuma dalībniekiem un vispārizglītojošo skolu skolotājiem par atsaucību un sadarbību!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne 




Atpakaļ