Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-12-2015

Daugavpils Lūcija –Evelīna Dudareva no Daugavpils Centra vidusskolas


Lūcijas dienas (13.decembrī) svinēšana ir skaista tradīcija, kas nāk no Skandināvijas. Šī diena iezīmē Ziemassvētku sākumu un nozīmē gaismu un cerību. Lūcijas misija šajā laikā ir nest gaismu, labestību, kas tiek saistīta ar vārda “Lūcija” tulkojumu (no latīņu vārda “lux”, ,,lucis” – gaisma). Latvijā Lūcijas dienu svin kopš 1991.gada.

Š.g. 11.decembrī Bērnu un jauniešu centrā “Jaunība” notika Lūcijas dienai veltīts pasākums, kura 1.atlases kārtai bija pieteikusies 81 meitene no Daugavpils vispārizglītojošo skolu 6.klasēm. Pēc 1.kārtas (zīmējums “Mans Ziemassvētku sapnis”) un 2.kārtas (sacerējums “Kas tu esi, Santa Lūcija?”) uz Lūcijas titulu pretendēja 10 meitenes, kurām bija jāpiedalās radošajos konkursos – jāzina Ziemassvētku ēdienu nosaukumi un receptes, jāzina, kā dēvē Ziemassvētku vecīti dažādās valstīs, jāizveido aplikācija “Sniegavīrs”, jāuzraksta radošs darbs par Ziemassvētku vecīti. 

Konkursā uzvarēja un Lūcijas titulu ieguva Daugavpils Centra vidusskolas 6.a klases skolniece Evelīna Dudareva. Evelīna ir ļoti radoša un talantīga meitene, kurai patīk māksla un mūzika. Savus sapņus viņa prot ielikt zīmējumos, kuri spēj uzrunāt. Šī konkursa 1.kārtai viņa bija izveidojusi aplikāciju, kurā meitene un kaķis pa logu vēro krītošas zvaigznes. Evelīna ir vairāku radošu konkursu dalībniece skolā un pilsētā, un arī šoreiz ieguldītais darbs ir vainagojies ar panākumiem. Mēs novēlam Evelīnai saglabāt sevī gaismu, sirds siltumu un dāvāt to saviem tuviniekiem un draugiem!

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ