Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-12-2015

Pasaku brīnumainā pasaule


Š.g. 3.decembrī J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā (DVPĢ) bija neparasti svinīgi, brīnumaini un rosīgi. Ceturto gadu pēc kārtas pie sevis ciemos Salatētis (Santa Claus) aicināja vislabākos pilsētas dzejas un prozas deklamētājus angļu valodā – 1. - 4.klašu skolēnus – uz atklāto pasākumu “Jingle Bells 2015 – The magical world of fairy tales”, kurā šogad piedalījās 31 dalībnieks no 13 Daugavpils skolām.

Konkursa dalībnieki tika sadalīti četrās vecuma grupās – 1. klase, 2.klase, 3.klase un 4.klase. Žūrija dalībniekus vērtēja pēc šādiem kritērijiem: deklamēšana (acu kontakts ar klausītājiem un ķermeņa valoda), teksta interpretācija, teksta deklamēšanas precizitāte un piedāvātā materiāla grūtības līmenis.

Šogad pirmklasnieku grupā startēja 4 jauni deklamētāji – Elga Šnepste (DVPĢ), Santa Sarule (DVPĢ), Nadežda Zakrevska (Daugavpils 9.vidusskola) un Monta Kupšāne (Daugavpils Saskaņas pamatskola), un viņi visi ieguva 1.pakāpes diplomus. Paldies skolotājām – Annai Beļskai, Jeļenai Zakrevskai un Natālijai Karpenko!

Starp 2.klases skolēniem vietas sadalījās tā – Marika Ribakova un Violeta Vjakse (Daugavpils Saskaņas pamatskola) – I vieta, Violeta Inozemceva (Daugavpils Krievu vidusskolas-licejs) – II vieta, Matvejs Berkovičs un Marina Gavriļenko (Daugavpils Centra vidusskola) – III vieta. Paldies par labo darbu skolotājām – Gaļinai Gallere, Natālijai Juško, Tatjanai Judajevai un Natālijai Hozjainovai!

3.klases grupā sīva cīņa notika starp Valēriju Zuboviču (Daugavpils 3.vidusskola) – I vieta, Nikoli Kolomažnikovu (Daugavpils 13.vidusskola), Mariju Tevjašovu (Daugavpils 9.vidusskola), Irēnu Jasvinu un Anastasiju Naumovu (Daugavpils 3.vidusskola) un Grigoriju Poltarjonoku (Daugavpils 13.vidusskola) – II vieta. Paldies skolotājām – Irinai Andrejevai, Olgai Fjodorovai, Zojai Vasiļjevai, Karinai Truskovskai un Innai Lukjanskai!

4.klases grupa skaitliski bija vislielākā, jo tajā startēja 11 dalībnieki – Viktorija Paškeviča, Sergejs Multiņš (Daugavpils 15.vidusskola) un Violeta Golovane (DVPĢ) – I vieta, Oksana Dudarjonoka, Iļja Terentjevs (J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola) un Enija Ivanova (Daugavpils Vienības pamatskola) – II vieta, Deniss Seļskis (Daugavpils 17.vidusskola), Arina Dmitrijeva, Aleksandrs Vasiļjevs un Kirils Zavjalovs (Daugavpils 11.pamatskola) – III vieta. Paldies skolotājiem – Svetlanai Volosovai, Olgai Ivanovai, Jeļenai Zaicevai, Valentīnai Lukinai, Jeļenai Lucijanovai, Mariannai Tretjakovai, Vladimiram Koževnikovam un Annai Beļskai!

Ar lielu nepacietību visi gaidīja Grand Prix uzvarētājus. Šogad 3 Grand Prix balvas draudzīgi aizceļoja uz Daugavpils 10.vidusskolu pie Artjoma Pikina (1.klase), Antona Griškjana un Emila Mihejeva (3.klase). Īpaša pateicība skolotājām Olga Aširovai un Svetlanai Andrijevskai!

Visjaukākais šajā konkursā ir tas, ka katrs dalībnieks aiziet mājās ne tikai ar gandarījumu par labi padarītu darbu – izteiksmīgi nolasītu dzejoli, bet arī ar dāvanu no Salatēta un viņa palīgiem. Visi skolēni un viņu skolotāji bija apmierināti, smaidīgi un apsolīja atkal nākt ciemos nākamgad. Pateicamies par sadarbību un jaukām dāvanām Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktorei Gaļinai Smuļko, kā arī angļu valodas skolotājām Anželai Volodko un Ņinai Šukstei sadarbībā ar 6.b un 11.klases skolēniem par konkursa organizēšanu un vadīšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

Valodu skolotāju MK vadītāja,

angļu valodas skolotāja

Ņina Šukste




Atpakaļ