Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-12-2015

Pedagoģiskās meistarības konkursa „Labākā bilingvālā nodarbība pirmsskolā” uzvarētāji


Laiks pirms Ziemssvētkiem ir īpašs. Šis laiks ir kā pieturas punkts dzīves, darba, izglītības ceļā, kurā varam pārdomāt, izvērtēt, kas tad pa šo gadu ir izdarīts, paveikts, kas ir bijis vērtīgs, par ko var priecāties un ar ko lepoties.

Viens tāds pieturas punkts bija videokonkursa „Labākā bilingvālā nodarbība pirmskolā” noslēguma pasākums, kurš notika š.g. 9.decembrī Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādē. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) organizētā konkursa mērķis bija popularizēt pozitīvu pieredzi bilingvālās pieejas īstenošanā pirmskolā. Konkursā piedalījās 18 skolotājas no 1., 4., 5., 10.,14., 20.,26.,27. un Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes, piedāvājot rotaļnodarbību videoierakstus. Žūrija, kuras sastāvā bija DPIP speciālisti un vadītāju vietnieces no 1. un 26.pirmsskolas izglītības iestādes, noteica 3 labākās nodarbības.

Par uzvarētājiem kļuva Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Jeļena Dimitrijeva, 5.pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Inga Dukšta un 27.pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Anoņina Klopova. Skolotājas parādīja savu meistarību pirmsskolas izglītības metodikā, prasmi izmantot divas valodas rotaļnodarbībā, spēju ieinteresēt bērnus, radīt nepiespiestu, labvēlīgu gaisotni nodarbībā. Pateicoties tādiem skolotājiem, bērni apgūst latviešu valodu viegli, it kā spēlējoties. Bilingvālās pieejas izmantošana pirmskolā ir devusi labus rezultātus: salīdzinot ar 2012 gadu, bērnu latviešu valodas prasmes līmenis ir ievērojami uzlabojies, manāmi pieaudzis pirmklasnieku skaits, kuri prot ne tikai nosaukt atsevišķus vārdus latviešu valodā, bet var veidot saistītu runu, par 30 % uzlabojusies prasme lasīt latviešu valodā.

Konkurss arī deva ierosmi pārdomām par iespējām un vajadzībām mācību procesa pilnveidei pirmskolā turpmāk, un iesniegtie nodarbību videoieraksti tiks izmantoti metodiskajā darbā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

metodiķe bilingvālās izglītības jautājumos

Silvija Mickeviča

t.65423139




Atpakaļ