Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-12-2015

„Dedziet gaišu guni...”


Senos laikos vakarēšana bija cilvēku kopā sanākšana, īpaši pēc padarītajiem rudens darbiem, ziemā, kad vakari kļuva brīvāki un varēja pavadīt tos vienuviet ar citu saimju ļaudīm un draugiem. Šajās sanākšanas reizēs noritēja nopietna darba darīšana, klusa sanākšana ar stāstījumiem, apcerējumiem un dziesmam, tika minētas mīklas, stāstītas pasakas un teikas, kā arī jautri pavadīts laiks. Vakarēšanā varēja apgūt kaut ko jaunu, gūt padomu no citiem, parādīt pārējiem paša veikumu.

Š.g. 3.decembrī Daugavpils pilsētas 7.pirmsskolas izglītības iestāde aicināja pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājas uz vakarēšanu „Dedziet gaišu guni...”, kurā pirmsskolas izglītības skolotāja Valentīna Zinovjeva dalījās ar savu prasmi masku gatavošanā no porolona gan pieaugušajiem, gan bērniem. Skolotāja divu gadu laikā ir izveidojusi savu masku kolekciju: pele, lācis, vilks, kaza, cālis, gailis, vista, sivēns, ezis, pūce, zaķis, vāvere un lapsa.

   Masku tapšanā grupu skolotājas aktīvi iesaistīja arī bērnu vecākus, kā rezultātā tika izveidots bagātīgs un daudzveidīgs masku klāsts. Pateicoties pedagogu un vecāku sadarbībai, tika paplašināts masku krājums pasakām: „Trīs sivēntiņi”, „Zelta ola”, „Kukulītis”, „Kā cālīši gāja saulīti meklēt”, „Zem sēnītes”, „Trīs lāči un Zeltmatīte”, „Namiņš” un „Divpadsmit mēneši”.

Pasākuma laikā pilsētas pirmsskolas izglītības skolotājām bija iespēja izgatavot vāveres, zaķa vai lapsas masku no porolona, kura kā dāvana kopā ar citu masku šabloniem aizceļoja uz pasākuma dalībnieku iestādēm, jo vakarēšanas uzdevums ir ne vien izklaidēt, bet arī sniegt interesantas un praktiskas lietas.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

7.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Mudīte Ozola

t. 65448206




Atpakaļ