Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-12-2015

Rūķu darbi Ruģeļu bērnudārzā


Decembris ir Ziemassvētku brīnumu gaidīšanas laiks.Visi bērni gaida galveno svētku viesi – Salatēti – un, protams, skaistas dāvanas.

Decembrī visi gatavojas Ziemassvētkiem, tas ir īstais rosības laiks. Mazajiem rūķīšiem – Salatēta palīgiem – darba ļoti daudz: jāsudrabo čiekuri, jāgatavo brīnumsvecītes, jāzīmē košas bilžu grāmatas, jāiesaiņo dāvanas. Arī mūsu iestādi apciemoja jautrie rūķi. Viņi sagatavoja bērniem jautrās ziemas stafetes un rotaļas, kopā ar bērniem izgatavoja „saldējumu” Salatētim, izgreznoja eglītes. Rūķiem ļoti patika mūsu dārziņā, un tie nolēma palikt šeit līdz pat Jaunajam gadam. Lai laicīgi paspētu izdarīt visus darbus, rūķi atrada čaklus palīgus – skolotājas, kuras apsolīja rūķiem kļūt par īstiem Salatēta palīgiem. Kopā ar vecākiem un bērniem skolotājas sagatavoja eglīšu rotājumus – mazus sniegavīriņus. Izmantojot dažādus materiālus – audumu, koka bluķus un kartonu –, skolotājas izveidoja rūķīšus un izrotāja ar tiem iestādes gaiteņus. Ar leduspuķēm un sniega pikām izgreznoja logus. Dažu dienu laikā mūsu bērnudārzs pārvērtās par īstu ”Rūķu bērnudārzu”, kur valda burvīga svētku atmosfēra. Katru rītu, atnākot uz bērnudārzu, bērnus sagaida rūķu pārsteigumi – Ziemassvētku saldumi.

Līdz Ziemassvētkiem vēl ir daudz laika, bet katru dienu piepildīsim ar gaišām domām, labiem darbiem un svētku noskaņojumu!

 

Informāciju sagatavoja:

Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Jeļena Gorina




Atpakaļ