Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-12-2015

Pēc jaunām un radošām idejām


Š.g. 24.novembrī angļu valodas skolotāji no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 3., 6., 10., 13., 16., 17.vidusskolām un 11.pamatskolas un sākumskolas skolotāji no Daugavpils 3., 12., 13., 16.vidusskolām, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Saskaņas un Vienības pamatskolām piedalījās pieredzes apmaiņas vizītē Ķeguma un Lielvārdes rajonu skolās.

            Ķeguma komercnovirziena vidusskolas kolektīvs sagaidīja mūs ar muzikālo sveicienu. Noskatoties skolas prezentāciju, mēs uzzinājām par skolas prioritātēm mācību un audzināšanas darbā un skolas sasniegumiem. Pēc tam angļu valodas skolotāji apmeklēja I.Krastiņas stundu 12.klasē („Gatavošanās CE - intervija”) un Dz.Germas-Lemeses stundu 4.klasē („Lasītprasmes attīstīšana”). Stundu noslēgumā skolotājiem bija iespēja saņemt praktiskus stundu materiālus, kurus varēs izmantot savās stundās. Sākumskolas skolotājiem bija iespēja redzēt skolotāju stundās izmantotās dažādās mācību metodes un paņēmienus: dinamiskās pauzes kopā ar skaitāmpantu mācīšanos, didaktiskās spēles tēmu nostiprināšanai, radošas idejas telpu noformēšanai.

            Kopā pulcējāmies skolas muzeja telpās, kur varējām redzēt gan vecos solus, gan mācību piederumus, gan grāmatas, gan skolas spilgtākos brīžus fotogrāfijās.

            Pēcpusdienā angļu valodas skolotāji devās uz E.Kauliņa Lielvārdes vidusskolu, kur apmeklēja S.Trences angļu valodas stundu 7.klasē un V.Kaspares angļu valodas stundu 9.klasē. Skolotājas varēja vērot skolēnu darbu gan grupās, gan individuāli, kā arī diferencētu pieeju skolēniem ar dažādu zināšanu līmeni.

            Sākumskolas skolotājām bija iespēja vērot atklātās stundas Lielvārdes pamatskolā: matemātiku 1.klasē (sk. A.Bariņa), latviešu valodu 3.klasē (sk. R.Kažociņa), rokdarbu + latviešu valodas stundu 1.klasē (sk. A.Kriņģele). Skolotājas parādīja dažādas mācību metodes mācītās tēmas atkārtošanai, nostiprināšanai, mācību satura integrāciju. Pēc stundām I.Blumfelde skolotājas iepazīstināja ar skolas darbību AWARD programmā.

            Pieredzes apmaiņas vizītes noslēgumā notika kopīga pedagogu un skolas administrācijas pārstāvju diskusija izdevniecībā „Lielvārds”. Visas vizītes laikā mūs pavadīja Ķeguma un Lielvārdes rajonu Izglītības pārvaldes pārstāvji.

            Sirsnīgs paldies kolēģiem par interesanto un saturīgo programmu vizītes laikā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

angļu valodas skolotāju MA vadītāja, izglītības metodiķe

Ilona Ustinova,

sākumskolas skolotāju MA vadītāja, izglītības metodiķe

Iveta Lukaševiča




Atpakaļ