Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-11-2015

Rakstnieces Anitas Liepas radošo darbu konkursa noslēguma pasākums Daugavpils Valsts ģimnāzijā


Š.g. 20.novembrī Daugavpils Valsts ģimnāzijā pulcējās rakstnieces Anitas Liepas radošo darbu konkursa noslēguma dalībnieki. Konkursa mērķis un uzdevumi: veicināt skolēnu interesi par rakstnieces Anitas Liepas personību un viņas literāro mantojumu, sekmēt piederības sajūtu savai pilsētai, attīstīt skolēnu radošā darba iemaņas.

Konkursu nosaukt savā vārdā laipni atļāva rakstniece, žurnāliste, titula „Goda daugavpilietis” un Triju Zvaigžņu ordeņa pirmās pakāpes goda zīmes ieguvēja Anita Liepa. Šo konkursu šogad veltām kā dāvanu pilsētai 740 gadu jubilejā, pilsētai, kurai arī novembra tumšajās dienās gaismu sniedz Daugavas sudrabainā josta austrumos, izgaismotie vecā cietokšņa mūri rietumos un Baznīckalna gaišie torņi pašā pilsētas vidū.

            Pamatskolas skolēni izvēlējās rakstīt par tematu „Mans Goda daugavpilietis”, ar mīlestību pastāstot par sev tuviem un īpašiem cilvēkiem, bet vidusskolēni pauda pārdomas gan par savas pilsētas „noklusētajām lapaspusēm”, gan par Daugavpili kā daudzveidīgu pilsētu. Darbus vērtēja Daugavpils Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājas un Bērnu bibliotēkas „Zīlīte” vadītāja Anna Pakere. Konkursam bija iesūtīti 9 darbi: 3 darbi pamatskolas un 6 darbi vidusskolas grupā.

            Noslēguma pasākumā ieskatu Anitas Liepas radošajā darbībā un Latgales Centrālās bibliotēkas virtuālajā izstādē „Rakstniece Anita Liepa” sniedza Periodikas lasītavas nodaļas vadītāja Skaidrīte Daukšte, piedāvājot iespēju konkursa dalībniekiem publicēt savus darbus virtuālajā izstādē atsevišķā sadaļā. Lai iepazīstinātu klātesošos ar saviem radošajiem darbiem, dalībnieki tika aicināti nolasīt visveiksmīgāko fragmentu.

Juta Harčenko, Daugavpils Valsts ģimnāzijas 7.klases skolniece, izvēlējās rakstīt par tematu „Mans Goda daugavpilietis”. Juta nodarbojas ar basketbolu, tāpēc savā darbā stāstīja par treneri Irinu Romaņenko. Valērija Vaikule, Daugavpils 17.vidusskolas 9.klases skolniece, sirsnīgus vārdus veltīja savam vecvectētiņam, kurš, neskatoties uz cienījamu vecumu, ir aktīvs un mūsdienīgs. Ksenija Starovoitova, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 10.klases skolniece, rakstīja par Daugavpili kā daudzveidīgu pilsētu, pastāstot gan par pilsētas veiksmēm, gan neveiksmēm, lika aizdomāties par neizdarīto. Karmena Karole, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 10.klases skolniece, aicināja aizdomāties par kinomākslas attīstību Daugavpilī. Dace Ormane, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” 12.klases skolniece, izvēlējās tematu „Manas pilsētas noklusētās lapaspuses”, savijot kopā stāstu par 2 izcilām personībām un savu mammu. Eleonora Kursiša, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolniece, stāstīja par Tautas ielas vēsturi laiku lokos. Izlasot šo darbu, ļoti gribas sameklēt tās divas mājas, uz kuram vēl ir nenomainītās ielu nosaukuma plāksnītes. Diāna Druse, Daugavpils 15.vidusskolas 12.klases skolniece, lielāku uzmanību pievērsa mūsu pilsētas problēmām, par kurām ne vienmēr vēlamies runāt un izliekamies neredzam. Svetlana Jevsejeva, Daugavpils 11.pamatskolas 8.klases skolniece, pateicības vārdus veltīja gan savai skolai, gan ķīmijas skolotājai Derjabo. Arkādijs Nikolajevs, Daugavpils 15.vidusskolas 10.klases skolnieks, dienasgrāmatas lappusēs atklāja gan iepazīšanos ar rakstnieci A.Liepu, gan smeldzīgo stāstu par zirgu Romku, gan gleznotāju Kārli Mudeli.

Paldies par atsaucību, rosinot skolēnus piedalīties konkursā, skolotājai Ilonai Bohānei, Santai Lukaševičai, Ināra Jaskevičai, Tatjanai Lavreckai, Edītei Goģei un Jūlijai Vaikulei!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Valsts ģimnāzijas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Ingrīda Kondratjeva

t.29627901




Atpakaļ