Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-11-2015

Labāka vide, labāka nākotne


Latvijas Republikas 97.gadadienas svinēšanas mēnesī Daugavpils 12.vidusskolas skolēni aktīvi uzsākuši darbību e-Twinning projektā “Better Environment, Better Future 2” (https://twinspace.etwinning.net/11533/home), kas ir viena no aktivitātēm Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr. 2 (KA2) Stratēģisko skolu sadarbības partnerību projektā “Better Environment, Better Future” (“Labāka vide, labāka nākotne”; līguma Nr. 2015-1-TR01-KA219-022118_5). Projekta, kuru līdzfinansē Eiropas Savienība, ilgums ir 2 gadi (2015.gada 1.septembris – 2017.gada 1.septembris) un tā mērķis ir veicināt skolēnu, skolotāju un vecāku interesi par vides problēmām ar aktivitāšu palīdzību gan skolā, gan ārpus tās un starpvalstu projekta aktivitāšu laikā.

Projekta koordinators ir Turcija, bet sadarbībā iesaistījušās ir arī skolas no Lietuvas, Itālijas, Polijas, Spānijas, Bulgārijas, Portugāles un Slovākijas. Skolēni par savu iesaistīšanos projektā saka, ka esot patīkami satraukti, pozitīvi noskaņoti. “Atmosfēra ir ļoti pozitīva, ir interesanti darboties, esmu ļoti priecīga, ka ir iespēja piedalīties Erasmus+ projektā.  Manuprāt, šāda veida projekti arī apvieno visus skolēnus skolā. Ceru, ka labi pavadīšu laiku, uzzināšu ko jaunu, iepazīšos ar projekta dalībniekiem no citām valstīm, kā arī iepazīšos ar citu valstu kultūru,” tā saka K.P.Litauniece, bet J.Borovika pauž, ka „Projekta sākumā jūtos kā jauna bitīte, kura vēlas izzināt jaunas vietas mūsu plašajā pasaulē... Kā arī tā ir unikāla iespēja pilnveidot savas angļu valodas prasmes un spējas.”

Pirmā starpvalstu projekta sanāksme notiks jau šī gada novembra beigās un decembra sākumā, bet 3 skolēni uz pirmo mācīšanās/mācīšanas/mācību aktivitāti Polijā dosies 2016.gada 17.janvārī.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 12.vidusskolas

angļu valodas skolotāja

Aiva Ozoliņa

t.29233837




Atpakaļ