Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-11-2015

Mēs augam Latvijā


Novembris ir laiks, kad mēs biežāk domājam par mūsu dzimteni, mūsu mīļo Latviju un vairāk uzmanības veltām tās vēsturei, kultūrai un tradīcijām. Šajās dienās mēs godinām cilvēkus, kuri veicinājuši mūsu valsts attīstību un izaugsmi, sakām paldies visiem, kas nesuši Latvijas vārdu pasaulē, darījuši labus darbus. Priecājamies par panākumiem, kurus kopējiem spēkiem esam sasnieguši. Katrs mēs esam paveikuši ko labu un noderīgu, un tas ir kā dzijas pavediens lielajā Latvijas kamolā.

 „Mēs augam Latvijā un Latvijai” – ar šādu devīzi Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādē š.g. 9.novembrī sākām šķetināt savu pavedienu Latvijas kamolā, iesaistoties patriotu nedēļā un valsts svētku ieskaņas pasākumos.

Bērni no 4 gadu vecuma kopā ar skolotājām piedalījās iestādē rīkotajā sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcijā. Šīs akcijas ietvaros tika salocītas vairāk nekā 100 lentītes, piespraustas pie krūtīm un dāvinātas iestādes darbiniekiem kā vienotības un brīvības simbols. Iestādes priekšpagalmā iezīmējās latvju raksti, kurus pirmsskolēni izlika no akmeņiem, simbolizējot Latvijas un tās varoņu spēku un izturību. Valsts svētku ieskaņas pasākumos aktīvi iesaistījās arī bērnu vecāki. Ar vecāku atbalstu mūsu bērni virtuāli apceļoja Latvijas skaistākās vietas un iepazina ievērojamākos valsts objektus.

Svētku priekšvakarā iestādē virmoja sirsnīga gaisotne, kas apkārtējiem vēstīja, ka, lūk, lielā diena ir klāt. Bērni un pieaugušie, tērpti tautiskos tērpos, sanāca kopā uz svētku pasākumu, lai kopīgās dejās, dziesmās un rotaļās svinētu Latvijas dzimšanas dienu, aplūkotu dzimtenes skaistākās un neaizmirstamākās vietas, dalītos priekā un apzinātos, ka mēs visi esam piederīgi visskaistākajai zemei, ko Dievs ir radījis –  Latvijai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

14.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

K.Volodko-Mitina

pirmsskolas izglītības skolotāja

R.Viļķele 




Atpakaļ