Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-11-2015

Pieredzes apmaiņas pasākums „Bilingvālās pieejas izmantošana rotaļnodarbībās”


Š.g. 16.novembrī Daugavpils pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādē notika pieredzes apmaiņas pasākums, kura mērķis bija popularizēt bilingvālo apmācību. Pasākumā piedalījās ciemiņi (pirmsskolas izglītības skolotāji un vadītāju vietnieces) no dažādām pirmsskolas izglītības iestādēm, kā arī pārstāvji no Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes: pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova un izglītības metodiķe bilingvālās izglītības jautājumos Silvija Mickeviča.

Šajā pasākumā pirmsskolas izglītības iestādes viesi tika iepazīstināti ar iestādes dzīvi, pasākumiem un izklaidēm, kuri ir nozīmīgi un tiek svinēti katru gadu. Tā kā pasākums notika pirmssvētku dienā, iestādes audzēkņi sveica ciemiņus ar svētku koncertu, kurā jautri dejoja un skaisti dziedāja. Pēc koncerta mūsu viesiem bija piedāvāta iespēja apmeklēt četras rotaļnodarbības: latviešu tautas tērpu un rotu izzināšana caur aplicēšanas metodi; mājturības nodarbība (latviešu tautas tradīciju izkopšana); rotaļnodarbība ar matemātikas un mūzikas dominanti; rudens ziedu dažādība dabaszinību nodarbībā. Ar savu meistarību dalījās vidējās, vecākās, poļu un sagatavošanās grupas pedagogi. Atklātajās nodarbībās viņi demonstrēja savu profesionalitāti, bilingvālās pieejas izmantošanu rotaļnodarbībās, kā arī savu audzēkņu iemaņu un prasmju attīstības līmeni.

Iestādes viesi izteica pateicību par brīnišķīgi organizētu pasākumu, savukārt pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvs bija gandarīts par paveikto darbu, par to, ka tika sniegtas pozitīvas emocijas un idejas kolēģiem.

Izglītības metodiķe bilingvālās izglītības jautājumos Silvija Mickeviča augstu novērtēja Daugavpils pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas izglītības skolotāju, kuri demonstrēja atklātās nodarbības, darbu un pasniedza viņiem Pateicības rakstus.  

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

5.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

T.Kovaļčuka

t.28481322




Atpakaļ