Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-11-2015

Konkurss “Skanošā Latvija” Daugavpils skolu jauniešiem


Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienas priekšvakarā 12.novembrī Daugavpils Centra vidusskolas Latviešu valodas un literatūras skolotāju MK sadarbībā ar skolas Matemātikas un informātikas skolotāju MK vadītāju S.Radionovu un direktora vietnieku informātikas jautājumos V.Sučikeju, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķi latviešu valodas jautājumos I.Bohāni rīkoja konkursu ,,Skanošā Latvija” Daugavpils mazākumtautību skolu 11.klašu skolēniem. Šāds konkurss Centra vidusskolā notiek jau trīs gadus pēc kārtas, katru reizi akcentējot kādu spožu šķautni Latvijas kultūrā – mākslā, arhitektūrā, mūzikā, literatūrā, kā arī zinātnē un sportā. Šogad pasākumā piedalījās komandas no Centra vidusskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils 13.vidusskolas, Daugavpils 15.vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas un Daugavpils 17.vidusskolas dienas un vakara nodaļām.

Konkursa tematika pamatā bija saistīta ar mūziku –  izciliem dažādu mūzikas žanru autoriem vai izpildītājiem (Oskars Stroks, Raimonds Pauls, grupa ,,Prāta vētra”, operdziedātāja Elīna Garanča u.c.), mūzikas tradīcijām (Baltijas studentu festivāls ,,Gaudeamus”, Dziesmu svētki, festivāls ,,Muzikālais augusts” u.c.).

Vispirms skolēni piedalījās viktorīnā, kurā tika izmantotas balsošanas iekārtas, tāpēc uzreiz varēja redzēt rezultātu, pēc tam risināja krustvārdu mīklu par latviešu valodas sinonīmiem, bet videokonkursā vajadzēja skatīties dziesmu, muzikālu skaņdarbu, filmu, dabas skaņu ierakstus, klausīties dziesmas latviešu valodas dialektos un uzrakstīt atbildes uz jautājumiem. Kā atzina konkursa dalībnieki un viņu pedagogi, uzdevumi nebija viegli, bet konkursā izmantotie materiāli bija saturiski bagāti, aktuāli un izraisīja apbrīnu par Latvijas cilvēku talantu un radošajām spējām.

Noslēgumā komandas sniedza skanīgu priekšnesumu, apsveicot visus klātesošos Latvijas dzimšanas dienā – dziedāja ģitāras pavadījumā, lasīja dzeju un pat dejoja tango.

Konkursā uzvarēja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda, 2.vietu ieguva Daugavpils 16.vidusskolas skolēni, bet 3.vietu – Daugavpils 17.vidusskolas vakara nodaļas komanda.

Paldies skolu komandām, pedagogiem un organizatoriem par atsaucību un ieguldīto darbu! Valsts svētku priekšvakars ir laiks, kad dziļāk ieskatāmies sevī un apzināmies piederību savai tautai, izjūtam atbildību par mūsu valsti un tās nākotni.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ