Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-11-2015

Ekoskolu rīcības dienas „Zīļukā”


Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestāde „Zīļuks” jau otro gadu piedalās Ekoskolu Rīcības dienās. Šogad šī nedēļa no 2.novembra līdz 6.novembrim ļoti aktīvi un raibi ritēja, lai pievērstos Veselīgam dzīvesveidam, kas šobrīd visā pasaulē ir ļoti aktuāla un svarīga tēma gan lieliem, gan maziem. Pirmsskolā ir būtiska nozīme jauno cilvēku veselības nostiprināšanai un uzturēšanai. Laba veselība bērnībā ne tikai palīdz izvairīties no veselības problēmām nākotnē, tā palīdz arī mācību procesā. Mūsu mērķis bija pievērst bērnu uzmanību veselībai, veicināt prasmi rūpēties par savu veselību, veicināt izpratni par apkārtējās vides un veselības savstarpējo saikni, sekmēt priekšstatu par uzturu, tā daudzveidības nozīmi veselības nodrošināšanā un pilnveidot izpratni par fiziskās slodzes un atpūtas nepieciešamību ikdienā, kā arī higiēnisko iemaņu pilnveidi un to svarīgumu ikdienā.

Rīti iestādē katrā grupiņā sākās ar vārdiem „Veselība ir visa pamatā”. Rīcības dienu ietvaros mazajiem „zīļukiem” tika stāstīts par vitamīniem, pārrunāts par to, ko ir vērts likt iepirkumu grozā, ko ne; tika risināti jautājumi par mikrobiem, zobu un roku tīrību un mazgāšanu; kopīgi noskaidrojām, cik liela loma ir ūdenim cilvēka dzīvē; jaunākajā grupiņā pat izspēlēja „Zaķīšu pirtiņu”, lai mācītu bērniem, cik svarīgi rūpēties par visu ķermeni, bet paši mazākie piedalījās „Veselīgajās pasakās”. Lielākajiem „zīļukiem” bija iespēja pabūt piknikā, kur pārrunāja, cik patīkami ir izbaudīt tīru gaisu un sakoptu apkārtni, līksmot par doto dabas skaistumu un sajust spēku, ko dod koks. Mēs vēlējāmies, lai mūsu misija izplatītos un iesaistījām vecākus plakātu konkursos „Mūsu ģimene rūpējas par zobu tīrību” un „Veselīgā ģimenes recepte”. Tas vēl nav viss – mēs veiksmīgi sadarbojamies ar Daugavpils 17.vidusskolu un uzaicinājām 1.a klasi, lai kopīgi sacenstos jautrās sporta spēlēs.

Nedēļai noslēdzoties, visi jutās gandarīti, jo ir pārliecināti, ka „zīļuki” zina, ka veselība ir visa pamatā.

Iestādes vārdā pateicamies par atsaucību un ceram uz turpmāku sadarbību Daugavpils 17.vidusskolas administrācijai un 1.a klases skolēniem un skolotājai S.Zenovai!

 

Iespaidus par Rīcības nedēļu var aplūkot fotogrāfijās

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Ilze Zīle




Atpakaļ