Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-11-2015

Ekoskolu Rīcības dienas Daugavpils 12.vidusskolā


No š.g. 2.novembra līdz 6.novembrim nedēļu ilgās aktivitātēs aizvadītas visas pasaules Ekoskolu Rīcības dienas, kas šogad bija veltītas tēmai „Klimata pārmaiņas”.

            Balstoties uz pētījumiem, kas veikti līdz šim, zinātnieki iezīmē klimata pārmaiņu tendences nākotnē.

Pirmkārt, ūdens līmenis okeānos un jūrās turpinās celties. Tas būtiski ietekmēs piekrastē, upju deltu apgabalos un piekrastes zemienēs dzīvojošos cilvēkus. Tā kā liela daļa Latvijas teritorijas atrodas pie Baltijas jūras, šīs pārmaiņas skars daudzus no mums.

Otrkārt, tradicionālās augu un dzīvnieku sugas klimata maiņas ietekmē izzudīs vai arī migrēs uz citām teritorijām. Tas savukārt ietekmēs gan lauksaimniecību, gan dārzkopību arī Latvijā.

       Lai vairāk uzzinātu par klimata pārmaiņām un padomātu par nākotni, aktīvi līdzdarbojās arī mūsu skolas skolēni. Katrā nedēļas dienā bija kāda aktivitāte. Klašu audzinātāji ar TV raidījuma „Vides Fakti" īsfilmu palīdzību iepazīstināja skolēnus ar klimata pārmaiņām Latvijā un pasaulē.

    5.- 9.klašu skolēnu komandas par dabas aizsardzību un vides izglītojošiem jautājumiem sacentās viktorīnā „Prātiņ, nāc mājās!” un zīmēja plakātus par dabas aizsardzības tēmu.

         Sākumskolas skolēni ar skolas tehnisko darbinieku, vecāku un skolotāju līdzdarbošanos skolas dārzā savāca kritušas lapas un veidoja komposta kaudzi, kā arī organizēja zibakciju „Šoferīt, saudzē dabu!" un visiem skolas viesim un garāmgājējiem dāvināja pašdarinātas grāmatzīmes „Sargāsim planētu ZEME!”, tādējādi cenšoties atgādināt gan autovadītājiem, gan kājāmgājējiem par vides aizsardzības nepieciešamību.

     Rīcības dienas noslēdza Daugavpils fotogrāfa A.Kerubina uzstāšanās „Labās rīcības godāsim, skaistās –sargāsim!” Viņš ir ne tikai patiess dzīvās dabas aizstāvis un sargātājs, bet ar fotoobjektīva aci tver un iemūžina dažādas cilvēku rīcības vidē, kas atbilstošā situācijā uzrunā lielākas ļaužu masas un liek aizdomāties.

  Mēs zinām, ka pats labākais sākums ir tas, kas rodas mūsos pašos. Un zinām, ka reizēm vienīgais, kā pietrūkst, ir skaidra informācija par to, kā mēs varam mainīt savu ikdienu jau šodien.

   

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 12.vidusskolas

skolotāja
Inese Soma
t.26575850




Atpakaļ