Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-11-2015

Daugavpils pilsētas skolēni veiksmīgi spēlē dambreti


Dambrete ir tik sena spēle, ka zinātnieki joprojām nav pārliecināti par tās rašanās vietu. Pirmais spēles dēlītis ir atrasts izrakumos Babilonijā, bet kopš tā laika dambrete ir iekarojusi visu pasauli. Dambretes spēle attīsta loģiku, trenē atmiņu, un tās noder gan mācībās, gan dažādās dzīves situācijās.

“Labi spēlētāji rāda labu spēli katrās sacensībās, katrā partijā, ar katru gājienu”, sacīja Toms Visvels.

Daugavpils pilsētas skolēni parādīja labus rezultātus Latgales reģiona skolēnu sporta spēļu dambretes finālsacensībās, kas šogad notika Rēzeknes novada Tiskādu vidusskolā. No mūsu pilsētas sacensībās piedalījās četras komandas: viena – no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un trīs komandas no Daugavpils Logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra.

Sīvas cīņas rezultātā vecuma grupā U-16 2.vietu ieņēma Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda, un 3.vietu vecuma grupā U-13 ieņēma Daugavpils Logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra komanda.

Individuālajās sacensībās savā vecuma grupā 2.vietu izcīnīja Ņikita Zuj-Zaikovskis (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs), bet 3.vietu – Edgars Kumpiņš (Daugavpils Logopēdiskā internātpamatskola-attīstības centrs).

Apsveicam uzvarētājus un viņu trenerus, gaidām jaunus panākumus!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

sporta skolotāju MA vadītājs,

izglītības metodiķis

A.Kazakevičs

t.65432102




Atpakaļ