Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-11-2015

Seminārs “Darbs ar spējīgiem skolēniem pirmsskolā un sākumskolā”


Skolēnu brīvdienas ir atpūta skolēniem, taču skolotājiem tas ir zināšanu gūšanas un dalīšanās pieredzē laiks. Š.g. 27.oktobrī J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas sākumskolā tika organizēts seminārs “Darbs ar spējīgiem skolēniem pirmsskolā un sākumskolā”.

Sākumskolas skolotāji, turpinot jau iepriekšējos gados aizsākto sadarbību ar 29.pirmsskolu, šogad aicināja bērnudārza administrāciju un audzinātājas dalīties savā pieredzē. Uz semināru tika aicināta arī DU profesore Elfrīda Krastiņa.

Semināra telpā ģimnāzijas bibliotekāre L.Babule bija izveidojusi mācību līdzekļu un metodiskās literatūras izstādi, kuru ar interesi apskatīja viesi. 29.pirmsskolas izglītības iestādes audzinātāja Irina Apeine pastāstīja skolotājiem par metodēm, kuras tiek izmantotas bērnudārzā, mācot un audzinot spējīgus bērnus, kā arī minēja, kādas spējas var atpazīt 5 un 6 gadus veciem bērniem. Savukārt audzinātāja Ludmila Beļikova runāja par radošo spēju stimulāciju bērnudārzā, aktivizējot fantāziju. Skolotāja prezentēja semināra dalībniekiem vairākas metodes un paņēmienus, kā attīstīt skolēnu iztēli un fantāziju. Patīkami pārsteidza audzinātāju radošums un dažādo metožu klāsts, organizējot nodarbības ikdienā.

DU profesore E.Krastiņa skolotājām izskaidroja vairākus paņēmienus, kā atpazīt skolēnā spējas matemātikā, un kādas mācību stratēģijas vajadzētu pielietot, mācot bērniem dažāda veida uzdevumus. Profesore ļāva mums iejusties skolēnu lomā un kopīgi atrisināt āķīgus uzdevumus, stāstīja, kā audzināt skolēnus, kuriem ir īpašas spējas. Tika norādīti mācību līdzekļi un mājas lapas, kuras skolotāji un audzinātāji var izmantot, mācot spējīgus bērnus matemātikā, un sniegta informācija par jaunākajām matemātikas mācību grāmatām sākumskolā.

Semināra noslēgumā ģimnāzijas direktore G.Smuļko  pateicās DU profesorei E. Krastiņai par sniegtajiem padomiem matemātikas mācīšanā, 29.pirmsskolas izglītības iestādes vadītājai A.Dubovskai par sadarbību, audzinātājām par sniegumu, M.Urbānei par semināra organizēšanu un skolotājām par dalību. Skolotāji un audzinātājas novērtēja semināru kā patiesi noderīgu un atzina, ka iegūto informāciju varēs izmantot ikdienā, mācot un audzinot skolēnus gan matemātikas, gan sociālo zinību, gan klases stundās.  

      Lai mums visiem veicas un izdodas katru dienu atklāt sev kaut ko jaunu un vērtīgu!

 

Informāciju sagatavoja:

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

sākumskolas direktores vietniece

M.Urbāne




Atpakaļ