Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-11-2015

Meistarklašu vadītājas rod un rada svētku sajūtu


Jau trešo gadu oktobrī aicinājām mūsu skolotājus novadīt kolēģiem visdažādāko hobiju meistarklases, bet šogad piedāvājām uzdrošināties meistardarbnīcu vadīšanai pieteikties arī mūsu skolēnus. Un tā – no 1.oktobra līdz 29.oktobrim notika 23 meistarklases, kuras vadīja 23 skolotājas un 8 skolnieces, bet dalībai tajās bija pieteikušās 212 pilsētas skolotājas.

Apmeklējot meistarklases, varēja apgūt papīra ziedu darināšanas mākslu, netradicionālas zīmēšanas tehnikas, dekupāžas pamatus, dažāda veida leļļu gatavošanas prasmes. Interesenti varēja iemācīties oriģināli iepakot šokolādi, caurumotāja darba rezultātu pārvērst nelielā mākslas darbā, strādāt ar koku, pērlītēm, zīda lentēm, organzu, diegiem, polietilēna plēvēm. Meistarklasēs skanēja mūzika, tika gatavotas apsveikuma atklātnes, apgūtas infogrammas veidošanas nianses, prasmes skaisti sasiet šalli un lakatu, padarboties ar dabas materiāliem.

2.novembrī visas meistarklašu vadītājas tika aicinātas uz tikšanos Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, lai dalītos iespaidos un pieredzē. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) vadītāja Marina Isupova sirsnīgi pateicās visām aktīvajam skolotājām un skolniecēm, kuras savā brīvajā laikā savas prasmes un hobijus dāvāja citiem. Sarunā ar skolotājam izskanēja domas, ka šīs meistarklases ir kā nelieli svētki ar labu noskaņojumu un patīkamam pēcsajūtām gan vadītājām, gan dalībniekiem.

DPIP Pateicības rakstus, pārsteiguma balvas un rudenīgu rozi saņēma Inessa Kozlovska, Svetlana Raspopova, Oksana Groza, Regina Kulagina, Jeļena Sņetkova, Jeļena Rogovska un Janīna Zile (Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestāde), Irēna Timinska un skolnieces Anželika Ustinova, Viktorija Rjazanceva, Elvīra Bitāne un Agnese Želepene (Daugavpils 3.vidusskola), Jadviga Osipova, Gaļina Želabovska un Lilija Grakova (Daugavpils 16.vidusskola), Tatjana Jurkjāne, Oļesja Ugoļova un Ināra Kolosova (Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestāde), Olga Candere un skolnieces Sofija Pizāne un Oksana Vorobjova (Daugavpils 11.pamatskola), Jekaterina Rodionova un Jeļena Ašarčuka (Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde), vadītāja Arvita Jukša un skolotāja Ilze Zīle (Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestāde), skolnieces Jeļizaveta Voroņina un Stefānija Zaiceva (J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola), Oksana Barkovska (Daugavpils 13.vidusskola), Lolita Fiļipova (Daugavpils pilsētas 21.pirmsskolas izglītības iestāde), Jeļena Nedokosa (Daugavpils pilsētas 15.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde) un Jekaterīna Šnaidere (Daugavpils Centra vidusskola).

Ja oktobris ir skolotāju mēnesis, tad novembris ir mūsu valsts – Latvijas – mēnesis, tāpēc tikšanās vieta nebija izvēlēta nejauši, un visas meistarklašu vadītājas bija gatavas arī darbam, jo līdzi uz pasākumu bija jāpaņem adata, diegs un šķēres. Ar prieku un radošu iedvesmu visas iesaistījās muzeja pedagoģes Annas Akmolovas vadītajā nodarbībā un katra sev izgatavoja skaistu piespraudi Latvijas karoga krāsās.

Paldies Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītājai Rutai Ģipterei un darbiniekiem par radīto mājīgo un svinīgo pasākuma gaisotni!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ