Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-10-2015

Daugavpils Universitātē norisinās Studentu festivāls “Online”


No 26. līdz 29. oktobrim  Daugavpils Universitātē norisinās studentu festivāls “ONLINE”, kura laikā studenti tiek aicināti īpaši pievērst uzmanību un domāt par tādām būtiskām tēmām kā identitāte un vērtība, mērķtiecīga dzīve, attiecības un nākotne.

Šīs nedēļas gaitā DU fakultātēs un dienesta viesnīcās darbojas brīvprātīgo komandas, kuras gan sniedz informāciju par festivāla vakara pasākumiem, gan piedāvā tēju un cepumus, aicinot  izteikt viedokli par dienas tematu, tiek rādīti teatrāli skeči un piedāvātas dažādas  aktivitātes.

Festivālā pirmajā vakarā studentus uzrunāja lektors no Lielbritānijas - Maikls Ots, kurš ir studējis teoloģiju Edinburgā un šobrīd pavada lielu daļu laika ceļojot un runājot par ar ticību saistītām tēmām Eiropas universitātēs. Tāpat festivālā uzstājās mūzikas grupa no Daugavpils “Solite”.

27. oktobrī festivāla ietvaros bija internacionālā diena un viesi no Itālijas, Ukrainas, Skotijas vadīja darbnīcas, kurās bija iespējams iepazīties ar šo tautu mūziku, dejām, spēlēm, kā arī nobaudīt nacionālos ēdienus.

Katru vakaru pasākuma apmeklētājus sagaida muzikāli un teatrāli priekšnesumi, vērtīgas  diskusijas par noteiktu tēmu, kā arī  pārsteigumi. Festivālā uzstājās mūzikas grupa no Daugavpils “Solite”, mūziķi Mareks Sarnovskis, trešdien muzicē Laura Bicāne, bet ceturtdien vijolniece Marina Gnatišina.

Studentu festivālu „ONLINE” rīko biedrība „Latvijas Kristīgā Studentu Brālība” (LKSB) sadarbībā ar  Daugavpils draudzēm. LKSB ir starpkonfesionāla biedrība ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu, kas jau 20 gadu darbojas universitātēs visā Latvijā, organizējot lekcijas, seminārus un konferences.

Studentu festivāla “ONLINE” pasākumi norisinās no 26. līdz 29. oktobrim katru vakaru pulksten 18:00 Parādes ielā 1 - 115. auditorijā. Dalība pasākumos ir bez maksas.

 

Informēja:

Zane Ločmele

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas

Sabiedrisko attiecību menedžere

 t.: 29191170

zane.locmele@du.lv




Atpakaļ