Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-10-2015

Daugavpils Universitāte aicina uz atklāto vieslekciju par uzņēmējdarbības attīstību


2. novembrī Daugavpils Universitātē notiks atvērtā vieslekcija Global Entrepreneurship Week ietvaros Customer Development vai Lean Startup metode Start-up straujai attīstībai un biznesa modeļa pārbaudes iespējas.

Būt par iesācējuzņēmumu ir apbrīnojama pieredze, diemžēl  90% un vairāk tas neizdodas. Customer Development vai Lean Startup metodes iesācējuzņēmumiem ļauj izvairīties no visām tipiskākajām kļūdām un sniedz strukturētu pieeju procesam, lai izprastu savu klientu, nosakot produkta un tirgus saderību un radot pārbaudāmu biznesa modeli ietverot skaidru ceļvedi, kā rīkoties. Dotais process prasa rūpību, pūles un darbības ātrumu, lai izietu ielās, atrastu un runātu ar klientiem. Mēs esam izmantojuši šo metodi gadiem un simtiem jaunizveidotu uzņēmumu praksē, lai veicinātu to straujāku izaugsmi. Lekcijas laikā apmeklētājs tiks iepazīstināts ar šo modeli, tā pamatprincipiem un darbību.

Lektors: Lawrence Wright

Lawrence ir uzņēmējs, biznesa investors un mentors ar plašu pieredzi Austrumeiropā. Tā kā pats veiksmīgi aizsācis piecus start - up biznesus, Lawrence aizrautīgi un dedzīgi palīdz arī citiem start - up biznesiem un investoriem kļūt veiksmīgiem dažādos inovatīvos veidos.

Lawrence bagātīgā pieredze koncentrējas tieši uz līderību tehnoloģijās un inovācijās. Strādājot kā tehnoloģiju un sistēmu uzņēmuma Fortune 300 vadītājs 90. gados, viņš palielināja uzņēmumu un to pārdeva 2000. gadā. Kā Valsts Departmenta darbinieks, kam uzticēts pārvaldīt 1 miljarda dolāru vērtu Zinātnes un Tehnoloģijas fondu ar 25’000 zinātnieku un inženieru 500 izpētes institūtos, viņš izvirzīja jaunas internacionālas iniciatīvas, lai veiksmīgi komercializētu vairāk nekā 12 inovatīvas tehnoloģijas. Kā uzņēmējs un investors start-up sākuma gados, Lawrence vadīja vairākas veiksmīgas kapitāla palielināšanas (> $15 miljoniem), biznesu uzsākšanas un sasniedza ātrus un agrus rezultātus, papildus atbalstot arī citus start-up biznesus, lai palielinātu to riska kapitālu. Kā pirmais priekšsēdētājs (Dmitry Zimin Chair for Entrepreneurial Leadership) un Krievijas labākās biznesa skolas profesors, viņš paplašināja skatu uz uzņēmējdarbības izglītību un demonstrēja, ka apvienojot praktisko izglītību ar paātrinājuma (acceleration) metodēm, var iegūt lieliskus rezultātus (>30% absolventu start-up biznesu ir veiksmīgi). 2014. gada februārī Lawrence izveidoja Startup Akadēmiju Skolkovo un GVA (Global Venture Alliance) LaunchGurus. Startup Akadēmija (tagad saukta par GVAccelerator) ir pati veiksmīgākā acceleration programma šajā reģionā. Līdz šim programma ir radījusi 185 start - ups. Lawrence vada arī GVA LaunchGurus Seed Fund, kas investē start - up sākuma stadijās.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Ločmele

DU Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas

Sabiedrisko attiecību menedžere

T. 65425564

E - pasts: zane.locmele@du.lv

 




Atpakaļ