Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-10-2015

Piecas lappuses no Raiņa...


2015.gada rudens šobrīd jau izdalījis visiem savas zelta lapas, katram gribētājam pa vienai rudi zeltainai vai karmīnsarkanai lapai, kāda nu kuram patīk, pa vienam brūni samtainam kastanim kabatā ielicis. Tas ir bijis devīgs arī literārā mantojuma ziņā: 2015.gads – Aspazijas un Raiņa lielgads. Daugavpils Saskaņas pamatskolā 21.oktobrī notika pieredzes apmaiņas dzejas pasākums pilsētas latviešu valodas un literatūras skolotājiem “Piecas lappuses no Raiņa”, pieminot izcilā dzejnieka 150.gadadienu.

Daugavpils Saskaņas pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotājas dalījās pieredzē ar kolēģiem no citām skolām, kā strādāt ar Raiņa literāro mantojumu, kā izcilā dzejnieka, dramaturga, jurista, redaktora, filozofa un politiķa domas darīt aktuālas un saprotamas arī mūsdienu jauniešiem – visu vecumposmu skolēniem.

Rainis ir teicis: “Vēsture ir trauks, kurā ieliekam savus uzskatus par nākotni”, tāpēc pasākuma laikā simboliskā dārgumu traukā tika liktas tādas vērtības kā bērnība, mīlestība, valsts, tauta un brīvība. Pasākuma dalībnieki, pāršķirot piecas lappuses no Raiņa literārā mantojuma, lasīja Raiņa dzeju, ieklausījās Raiņa un Aspazijas vēstulēs, dziedāja dziesmas, gāja rotaļās un izbaudīja to, ka brīnišķīgi smalkā, fantastiski krāsainā, bagātā un daudznozīmīgā Raiņa dzeja atradusi ietērpu visās kultūras jomās.

Paldies Saskaņas pamatskolas kolektīvam par radošajām domām un sirsnīgo gaisotni!

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības satura nodaļas

izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos

Ilona Bohāne

t.65432102




Atpakaļ