Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-10-2015

Radošo meistarklašu cikls


Turpinot Izglītības pārvaldes pirms trim gadiem aizsākto lielisko tradīciju – radošo darbu semināri „Radošās meistarklases”, Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē oktobrī tika organizētas praktiskās meistarklases vispārizglītojošo iestāžu skolotājiem „Papīra ziedi” un „Netradicionālas zīmēšanas tehnikas. Zīmēšana ar sāli”.

Radošajās nodarbībās piedāvājām skolotājiem iespēju darboties un radīt, iemācīties kaut ko jaunu un interesantu. Šīs nodarbības relaksē, izklaidē, dod radīšanas un jaunu prasmju un iemaņu atklāšanas prieku, sniedzot sajūtu, ka esi noderīgs un varošs, vienlaicīgi raisot pozitīvas emocijas.

Meistarklašu ietvaros pirmsskolas izglītības skolotāja J.Rodionova, izmantojot dažāda veida papīru, kopā ar skolotājiem gatavoja dāvanu iepakojumus, kurus izrotāja ar pašu rokām veidotiem papīra ziediem. Šāda veida darbošanās kopā ar bērniem veicina sīkās pirkstu muskulatūras attīstīšanu un ir viens no faktoriem, kas veicinās bērnu runas attīstību. Pirmsskolas izglītības skolotāja J.Ašarčuka rādīja dažādus paņēmienus, kā var zīmēt ar tik ierastu un sadzīvē pieejamu lietu kā sāls. Kā izrādās, sāli var izmantot ne tikai kā piedevu ēdienam, bet ar to var zīmēt un veidot arī dažādus interesantus mākslas darbus. Šī metode neprasa lielu piepūli, dod iespēju jaukt krāsas ar sāli, skatīties, kā tās pašas veido savu zīmējumu un beigās priecāties par pārsteigumu, kas radies gala rezultātā.
Šī pasākuma ietvaros mūsu iestādes pedagogiem tika sniegta iespēja radoši strādāt un attīstīt sevi, meklēt dažādas jaunas un radošas idejas, lai pilnveidotu un savā darbā īstenotu inovatīvas metodes un paņēmienus. Meistarklases bija lieliska iespēja dalīties savstarpējā pieredzē ar radošām, praktiskām un interesantām idejām, sniegt savas zināšanas un prasmes citu iestāžu pedagogiem.

Pašu rokām radītās lietas ir zelta vērtas. Tajās atspoguļojas katra autora gaumes un stila oriģinālā un interesantā interpretācija, radošais gars un iedvesma, radot pozitīvu enerģiju, smaidu un labu garastāvokli!  Ikvienai no mums bija iespēja smelties iedvesmu, gūt pozitīvas emocijas un prieku, radot smalkus, interesantus un oriģinālus mākslas darbus.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne




Atpakaļ