Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-10-2015

Meistarklase ”Virtuves matemātiskā mozaīka” Daugavpils 17.vidusskolas vakara nodaļā


Š.g. 22.oktobrī Daugavpils 17.vidusskolas vakara nodaļā tika novadīts seminārs-meistarklase “Virtuves matemātiskā mozaīka” pilsētas matemātikas skolotājiem. Meistarklasē piedalījās 9 skolas: 13.vidusskola, 15.vidusskola, 10.vidusskola, 3.vidusskola, 11.pamatskola, Krievu vidusskola-licejs, 12.vidusskola, Daugavpils logopēdiskā internātpamatskola-attīstības centrs un Daugavpils Centra vidusskola, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes matemātikas metodiķe Jeļena Azareviča.

Pasākumu atklāja skolas direktors Ivars Šķinčs un direktora vietniece Inna Titova, kuri iepazīstināja klātesošos ar izglītojamo apmācības procesu vakara nodaļā.

Tā kā vakara nodaļā mācās arī skolēni no Tirdzniecības skolas, radās ideja savienot matemātiku un Karjeras nedēļas pasākumus ar Starptautisko šefpavāra dienu, kuru svin 20.oktobrī. Semināra ietvaros matemātikas skolotājas Irina Maslobojeva un Inese Siņavska novadīja atklāto stundu 11.klasē par tēmu „Ģeometrisko pārveidojumu lietojums pavāra profesijā”.

Krāsainā prezentācijā 11.klases skolniece Valerija Ždanovska ciemiņus iepazīstināja ar matemātikas elementiem pavāra profesijā, kurā tika demonstrēti attēli ar dažādiem ģeometrisko pārveidojumu veidiem (paralēlā pārnese, pagrieziens, centrālā un aksiālā simetrija, homotētija).

            Veicot pētniecisko uzdevumu, izglītojamie darba grupās izveidoja ēdiena recepti atbilstoši veselīgā uztura principiem, izskaitļoja ēdienā izmantoto kaloriju daudzumu vienai porcijai, pagatavoja ēdienu pēc iepriekš izveidotās receptes, noformēšanā izmantoja ģeometriskos pārveidojumus. Ēdiena pagatavošanas process tika atspoguļots četrās video meistarklašu prezentācijās.

            Noslēgumā tika piedāvāts nodegustēt gatavotos ēdienus, izvērtēt jauno pavāru sniegumu un meistarklases norisi.

          Matemātikas skolotāji pateicās par novadīto semināru, atzīstot, ka mācību priekšmeta zināšanas un zināšanas par apkārtējo vidi un tehnoloģijām skolēni iegūst skolā un arī izejot ārā, apskatoties apkārt, izdarot secinājumus. Tas varētu palīdzēt skolēniem saprast, kāpēc viņi mācās, ko iemācās un kur pēc tam šīs zināšanas pielietos.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 17.vidusskolas

vakara nodaļas

direktora vietniece

Inna Titova




Atpakaļ