Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-10-2015

Lai labie darbi silda sirdis un ķepas!


Labo darbu nedēļas ietvaros Daugavpils 10.vidusskolas skolēni nolēma palīdzēt tiem, kas paši par sevi parūpēties nevar – patversmes dzīvniekiem. Akcijas dalībnieki – gan sākumskolas, gan pamatskolas klašu skolēni – savāca vecās segas, barību un dažādas citas noderīgas lietas Daugavpils pilsētas dzīvnieku patversmei un Demenes dzīvnieku patversmei “Otrās mājas”, lai ziemā suņiem un kaķiem būtu silti. Skolas parlamenta pārstāvji ar sarūpētajām dāvanām 19.oktobrī apmeklēja Demenes pagasta dzīvnieku patversmi „Otrās mājas”.

Lūk, akcijas dalībnieku iespaidi.

Kristīne Locika, 8.c klases skolniece saka tā: “Par pašu patversmi gribas pastāstīt, ka tā ir ļoti laba un piemērota nelaimē nokļuvušo suņu un kaķu dzīvošanai. Šobrīd patversmē mājvietu atraduši 16 kaķi un 23 apmācīti suņi, kas zina komandas un klausa savus saimniekus. Lai suņi varētu dzīvot ērtos apstākļos gan vasarā, gan ziemā, ir iegādāts liels voljērs, kura iemītnieki mūs sveicināja, skaļi rejot. Mīļi, pūkaini kaķīši dzīvo mājās, vienā istabā pat vesela kaķu ģimene un daudz, daudz dažādu kaķēnu – rudu, baltu, svītrainu. Visi dzīvnieki labprāt pozēja, un mums šķita, ka viņi smaida. Kad es skatījos uz dzīvniekiem, man kļuva skumji, ka kāds ir viņus izmetis uz ielas vai vienkārši nav par viņiem rūpējies. Taču esmu priecīga, ka par viņiem rūpējas šajā patversmē, un es sapratu, ka viņi ir laimīgi, tāpēc ka viņiem ir labi dzīves apstākļi – ēdiens, siltums un cilvēku gādība.”

“Mēs uzskatām, ka cilvēkiem nav jātērē nauda, lai pirktu dzīvniekus. Var taču paņemt dzīvnieku no patversmes, ar to pašu padarot gan sevi, gan dzīvnieku laimīgu! Kļūstiet par labiem saimniekiem patversmes dzīvniekiem!” – aicina Iļja Timofejevs, 8.c klases skolnieks.

Lai gan oficiāli Labo darbu nedēļa ir noslēgusies, Daugavpils 10.vidusskolas skolēni ir apņēmušies paši un aicina arī pārējos pilsētas skolēnus darīt labus darbus visu gadu, lai tie sildītu sirdis tiem, kam klājas grūti.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

direktores vietniece audzināšanas darbā

Nataļja Rimoviča




Atpakaļ