Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-10-2015

Daugavpils skolēni – labākie Eiropas prezidentūras testā


Pārbaudot Latvijas iedzīvotāju zināšanas par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē rezultātiem, kā arī prezidentūras laikā notikušajiem pasākumiem, 9.oktobrī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts tiešsaistē rīkoja Prezidentūras testu. Testā piedalījās gandrīz 1400 dalībnieku no visas Latvijas, tajā skaitā arī Daugavpils skolēni. Tests norisinājās vairākās vecuma kategorijās: 5. - 6.klase, 7. - 9.klase, 10. - 12.klase un pieaugušie. Uz fināla sacensībām 20.oktobrī tika uzaicināti 15 skolēni, seši no tiem bija Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Daugavpils 12.vidusskolas audzēkņi. Līdz ar šo testu beidzās aktivitātes, kas nodrošināja sabiedrības iesaisti prezidentūras sagatavošanā un īstenošanā. Prieks, ka mūsu jaunieši nepalika vienaldzīgi!

Skolēnu zināšanas klātienē pārbaudīja žūrija, uzdevumi bija par Eiropas valstīm, Eiropas Savienības institūcijām, Latvijas prezidentūru ES Padomē, Eiropas ģeogrāfiju un kultūras mantojumu.

5. - 6.klašu grupā Prezidentūras testā mūsu skolēniem veicās vislabāk, jo uzvarētāji valstī ir Daniels Daņilovs (Daugavpils 12.vidusskola) un Jeļizaveta Sivačova (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs), bet Ksenija Žuka un Polina Ieļina ieguva atzinības, savukārt 7. - 9.klašu grupā atzinību ieguva Eduards Ķerubins, bet 10.-12.klašu grupā – Anastasija Bobrova no Daugavpils 12.vidusskolas.

Prezidentūras testa rīkošanu atbalstīja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes birojs Rīgā, Luksemburgas prezidentūra ES Padomē, Latvijas Nacionālā opera un balets un grupa "Carnival Youth", tāpēc arī balvas bija bagātīgas.  

Sveicam skolotājas Lidiju Daņilovu (Daugavpils 12.vidusskola) un Marinu Drozdu (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs) un novēlam turpmākus panākumus pilsoniskuma veicināšanā!

 

Vairāk informācijas

http://www.es2015.lv/lv/sakums/517-apbalvo-prezidenturas-testa-uzvaretajus

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

sociālo zinātņu jautājumos

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ