Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-10-2015

Dodot gūtais neatņemams


Š.g. 15.oktobrī Daugavpils 10.vidusskolā viesojās Aizkraukles starpnovadu krievu valodas kā svešvalodas un kulturoloģijas skolotāju delegācija. 14 skolotājas no Aizkraukles, Jaunjelgavas un Skrīveriem vēlējās papildināt savu pieredzes bagāžu ar jaunu metodiku, kuru piedāvāja Daugavpils 10.vidusskolas kolēģes.

Vairākus gadus sadarbojoties ar firmu “LatInSoft”, kas organizē ārzemju studentu apmācības krievu filoloģijas jomā, 10.vidusskolas skolotājām ir uzkrāta interesanta pieredze, kuru var interpretēt darbam skolā.

Sākotnējo neizpratni un pat zināmu skepsi par skolotājas Marinas Halimones vadītās “Franču darbnīcas” iespējamo izmantošanu kulturoloģijas stundās meistarklases beigās nomainīja neviltota sajūsma par neparasto iespēju padarīt mācību procesu dinamisku, aizraujošu, atmiņā paliekošu. Viesi norādīja, ka jau tūliņ ir gatavi izmantot šo pie Sanktpēterburgas speciālistiem apgūto metodi savās stundās, tika piebilsts, ka “Franču darbnīcas” metode varētu tikt pielietota arī citos mācību priekšmetos.

Krievu valodas skolotāja Jeļena Žagare jau vairākus gadus popularizē radošu darbību kā vienu no valodas apguves paņēmieniem. Gan amerikāņu studenti, kuri vasarā apguva krievu valodu “LatInSoft” projekta ietvaros, gan Aizkraukles kolēģi atzinīgi novērtēja skolotājas prasmi ieinteresēt auditoriju, tai pašā laikā popularizējot tautas kultūru un attīstot klātesošo praktiskās iemaņas. Informācija par pogu kā par aizsardzību pret ļaunumu, par amuletu daudzveidību krievu tautas kultūrā tika papildināta ar pašu rokām darināto vēlmju amuletu-zaķīti.

Trešais “atklājums” Daugavpils 10.vidusskolā, kā atzina viesi, bija skolas zooloģiskais dārzs, kurā tika gūts milzum daudz pozitīvu emociju, kuras ļoti noder pedagogu saspringtajā ikdienā.

Ir prieks un gandarījums, ja tavas zināšanas un prasmes kādam noder, daloties tajās, pārņem patīkama labi padarīta darba sajūta un prātā nāk Raiņa vārdi “…dodot gūtais neatņemams”. Esam gatavi savas prasmes un zināšanas piedāvāt arī kolēģiem no pilsētas skolām!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

direktore

Valija Salna




Atpakaļ