Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-10-2015

Tīro roku diena


Rūpējoties par savu veselību un dažādos veidos cenšoties stiprināt imunitāti pret slimībām, cilvēki nereti piemirst par tādu vienkāršu un ne dārgu savas veselības aizsardzības veidu kā roku mazgāšana un roku higiēnas ievērošana.

2008.gadā ANO kopā ar UNICEF bērnu fondu un Pasaules veselības organizāciju pasludināja 15.oktobri par Starptautisko Roku mazgāšanas dienu, tādā veidā pievēršot sabiedrības uzmanību roku mazgāšanas nozīmīgumam.

Infekcijas slimības joprojām ir izplatītākās saslimšanas visā pasaulē, tomēr cīņa ar mikrobiem un baktērijām nav tik bezcerīga, ja tiek ievērota elementāra roku higiēna. Pareiza roku mazgāšana ir ne tikai lēts un vienkāršs, bet arī ļoti efektīvs veids, kā pasargāt sevi no saslimšanas ar dažādām infekcijas slimībām, kā arī samazināt to izplatību. Pēc statistikas datiem, rūpīga roku mazgāšana ar ziepēm samazina saslimšanas iespējamību ar akūtam zarnu infekcijām gandrīz uz pusi, bet ar dažādām elpceļu saslimšanām – gandrīz par 25%.

Pirmsskolas izglītības iestādē higiēnas jautājumus bērniem sāk mācīt jau no mazotnes, lai veicinātu prasmi rūpēties par savu veselību. Kā jau ierasts, arī šogad Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestāde 15.oktobrī organizēja Tīro roku dienu. Bērnus grupā apmeklēja daktere Burbulīte un draiskais Mikrobiņš. Neparastie ciemiņi atraktīvā veidā kopā ar bērniem modelēja dažādas situācijas, kad ir nepieciešams mazgāt rokas. Mazie resgaļi kopā ar viesiem eksperimentēja un iepazina ūdens un ziepju labās īpašības, atkārtoja, kā pareizi mazgāt rokas, veidoja plakātus, gāja rotaļās un dziedāja tīro roku dziesmiņu. Daktere Burbulīte bija patīkami pārsteigta par bērnu zināšanām un vēlmi vienmēr būt tīriem un kārtīgiem.

Mācot bērniem rūpēties par savu higiēnu jau bērnībā, mēs veidojam veselīga dzīvesveida paradumu visai turpmākajai dzīvei.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

14.pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas un skolas māsas

V.Griņko un

I.Čehoviča




Atpakaļ