Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-10-2015

Es dzīvoju pie Daugavas


Ar šādu skanīgu nosaukumu ,UNESCO nedēļas ietvaros, Daugavpils pilsētas 24. pirmsskolas izglītības iestādē no 12.-18.oktobrim noritēja pasākumi, kas bērniem atklāja Daugavu  no jauna skatu punkta un rosināja kļūt par fotoreportieriem.

     Daugavas loki šobrīd atrodas UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālajā sarakstā — sperts pirmais solis, lai to atzītu starptautiski. Daugavas loki izsenis bijuši arī robeža starp laikiem un cilvēkiem, tādēļ tas mudināja mūs izpētīt un iepazīt, kāda Daugava ir pašreiz. UNESCO nedēļas laikā 6-7 gadus vecie audzēkņi kopā ar ģimenēm iemūžināja Daugavu fotomirkļos, pievienojot nelielu komentāru par redzēto.

      15. oktobrī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ekspozīcijā „Daugavpils novada daba” bērni iepazina novadam raksturīgākos floras un faunas pārstāvjus Daugavas ielejā, iepazinās s ar dažādiem dabas „retumiem”, atklāja daudzus dabas noslēpumus un ieguva jaunas zināšanas par Latvijas dabu.

       Piedaloties šajā aktivitātē mēs centāmies aktualizēt bērnu un viņu ģimeņu zināšanas un izpratni par vietējo kultūras mantojumu caur novadpētniecību. Pateicamies grupas “Gudrās pūces skoliņa” bērnu ģimenēm par atsaucību un ieinteresētību aktivitātes “Es dzīvoju pie Daugavas” realizēšanā.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece 
Inese Kapteine

t.65428823




Atpakaļ