Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-10-2015

Tikšanās ar skolotājiem no Francijas Rīgā


Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde piedāvāja pilsētas franču valodas skolotājiem š.g.15.oktobrī apmeklēt Ž.Verna Rīgas franču skolu un iepazīties ar franču valodas pasniegšanas metodiku. Direktore Marianna Drobo pastāstīja par skolas vēsturi.

Ar Francijas vēstniecības atbalstu Žila Verna Rīgas Franču skola uzsāka savu darbu 2007.gadā, bet neatkarīgas mācību iestādes statusu ieguva 2010.gada septembrī. 2011.gadā Žila Verna Rīgas Franču skola tika iekļauta aģentūras, kas pārvalda ārpus Francijas atrodošās izglītības iestādes (AEFE), tīklā. Šī ir vienīgā skola Latvijā, kas ieguvusi vienlaikus gan Francijas Republikas Nacionālās izglītības ministrijas, gan Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas akreditāciju. Tādējādi tiek nodrošināts sniegtās izglītības augstais līmenis, pateicoties pasniedzējiem, kuru dzimtā valoda ir franču. Skola nodrošina pirmsskolas un pamatskolas Francijas izglītības programmas. Skola piedāvā izglītību, kas vērsta uz visu skolēnu panākumiem, īpaši tiem, kuriem franču valoda nav dzimtā valoda.

Tagad skolā mācās 198 skolēni vecumā no 6 gadiem līdz 6.klasei. Skolā strādā skolotāji no Francijas. Mūsu skolotāji apmeklēja divas stundas: 1.klasē (kā bērni mācās skaņas) un grupu nodarbību tiem skolēniem, kuri šajā mācību gadā uzsākuši mācības šajā skolā 3. – 5.klasē.

Skolotāji iepazinās ar interesantiem darba materiāliem, ko izmanto arī Francijā. Ceram, ka Ž.Verna Rīgas franču skolā redzētais palīdzēs mūsu jaunajiem skolotājiem, kuri radoši gatavojas stundām un izmanto jaunāko metodiku.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ