Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-10-2015

Palūkojoties uz pasauli ar brīnumbrillēm


Rudens ir tas laiks, kad visā pasaulē tiek atzīmēta Redzes diena, kas ir tradicionālie svētki Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē. Šogad bērniem tika piedāvāts neparasts ēnu teātris, izmantojot interaktīvo tāfeli un gaismas efektus.

Gan liels, gan mazs izrādes skatītājs devās piedzīvojumā kopā ar Vecmāmiņu Pūci, mazo Pūcēnu un citiem meža iemītniekiem. Mazajam Pūcēnam, izzinot pasauli un esot kopā ar savu vecmāmiņu Pūci, likās, ka visas lietas tiek risinātas, kad ir uzvilktas brīnumbrilles. Bet vai tā patiesībā ir? To bērniem un pieaugušajiem atklāja ēnu teātra izrāde „Brīnumbrilles”, kuras varoņu lomās iejutās speciālās izglītības skolotājas Gaļina Romanceviča, Irina Puķe un Iraīda Grigorjeva, kā arī pirmsskolas izglītības latviešu valodas skolotāja Anita Laurena. Ēnu teātra izrādes meža iemītnieku rīcība atklāja bērniem to, cik svarīgi ir rūpēties par savu redzi un brillēm.

Gribas akcentēt, ka mūsu iestādes bērni un vecāki ir ļoti radoši un zinoši, tāpēc pasākuma ietvaros tapa izstāde: „Kā rūpēties par savu redzi”, kur sadarbībā ar izglītojamo vecākiem tika darinātas grāmatas, kuras pasākuma laikā bērni prezentēja viens otram. Veselīgas redzes aprūpes nosacījumi ir neatņemama ikviena cilvēka dzīves sastāvdaļa, tāpēc iestādes speciālo skolotāju un acu ārstes L.Ivanovas rekomendācijas un ieteikumi bija vērā ņemama informācija ikvienam klausītājam. Labas redzes saglabāšanā svarīgi ir ievērot gan ārstu un speciālistu rekomendācijas, gan dzīvot veselīgi, tāpēc pasākuma noslēgumā bērnus sagaidīja patīkams pārsteigums. Šajās aukstajās rudens dienās gribas novēlēt ikvienam – saudzējiet savu redzi un dzīvojiet veselīgi!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas 9.speciālās

pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Anita Laurena




Atpakaļ