Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-10-2015

Daugavpilī viesosies 20 skolotāji no Turcijas


Daugavpils pilsētas dome īsteno Erasmus+ projektu programmas divpusējās stratēģiskās partnerības projektu „Efektīva plašsaziņas līdzekļu lietotprasme veselīgai paaudzei” ("Effective Media Literacy for Healthy Generations", projekta nr.2014-1-TR01-KA201-013137), ko koordinē Turcijas pilsētas Samsunas pašvaldības Izglītības nodaļa.  2015.gada septembrī apmācībās Turcijā piedalījās Daugavpils  skolotāju grupa.

2015.gada 12.,13., 14.oktobrī 20 skolotāji, projekta administrācija no Turcijas viesosies Daugavpilī.

Piedāvājam Jums iesaistīties  sagatavotās programmas posmos, piedaloties gan formālos pasākumos (apmācībās), gan neformālās sarunās pusdienās vai vakariņās, kurās varētu pārrunāt, piemēram, savas izglītības iestādes sadarbību ar Turcijas skolām.

12.oktobris

plkst.9.30

Daugavpils Saskaņas pamatskola. P.Dzalbe-Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks, oficiālā vizītes atklāšana, iepazīstināšana ar pilsētu. M.Isupova-Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītaja. E.Balode-Daugavpils izglītības iestāžu sadarbība projektos ar Turciju. Skolas direktore J.Vucena. Muzikāls sveiciens.

Iepazīšanās ar skolu (labākā Latvijas skola mazo skolu grupā),

11.00 -12.30 „Drošš internets”,  Latvijas izglītība-IKT, darbs ar bērniem un jauniešiem (skolotājas- Aleksandra Vagele, Natālija Dektereva, Marina Seļionova).

 

12.oktobris

Apmācības (pieteikšanās iepriekš- evelina.balode@inbox.lv)

 

13:30 DU zāle, Vienības ielā 13, reģistrācija

14.10-18.00 -teorija „Ievads mediju pratībā” (lektori- no Turcijas & D.Oļehnovičs, DU, Latvija)

Praktiskās nodarbības skolotājiem (Jeļena Azareviča, Signita Gabrāne, DPIP), A līmeņa  6 st.tālākizglītība dalībniekiem no Latvijas (50 skolotāji)

 

13.oktobris

9.30 -13.30 Daugavpils cietoksnis, M.Rotko mākslas centrs, pusdienas kafe „ Arsenāls”.

Apmācības (pieteikšanās iepriekš- evelina.balode@inbox.lv)

13.30 DU zāle, Vienības ielā 13, reģistrācija

14.00 -18.00 -teorija „Ievads mediju pratībā” (lektori- no Turcijas & D.Oļehnovičs, DU, Latvija), praktiskās nodarbības skolotājiem (Jeļena Azareviča, Signita Gabrāne, DPIP), A līmeņa  6 st.tālākizglītība dalībniekiem no Latvijas (50 skolotāji).

14.oktobris brauciens uz Lietuvu, Zarasi (Miltu muzejs)

Daugavpils Centra vidusskola,  13:30 reģistrācija,  sākums 14:00 līdz 15:30

 VISC prezentācija jauna materiāla apguve 2,4,6 kl.vecuma bērniem;  Roboti Lenija, Zipijs-spēle „piedzīvojums datorijkas pasaulē”.

Atbildīgā-DPIP matemātikas un IKT metodiķe, Jeļena Azareviča

15.-16.oktobris Rīga

 

Vairāk par projektu: projekta gaitā izstrādāts materiāls-praktiskas nodarbības par medijiem, ko īstenot stundās abās valstīs. Tieši skolai ir jāuzņemas ir informēt un mācīt jauno paaudzi par mediju ietekmi, kritisku un analītisku pieeju visai informācijai, kas ik dienas  plūst no dažādiem informācijas nesējiem.

Tēmu loks: drošība internetā,  video reklāmas ietekme un veidošana,  uz ko balstās reklāmas psiholoģija.  Praktiskās nodarbības par interpretāciju, vārdu un skaņas individuālo uztveri, foto materiālu atlase, skaņa, krāsa medijos .

Mediju mācība kā priekšmets Turcijā ir vairākus gadus, arī Latvijā, Kultūras ministrija izstrādājusi  „Latvijas Mediju politikas pamatnostādnes 2016.-2020.gadam”, kurās mediju mācību jeb pratību varētu pakāpeniski apgūt 1.-9.klases skolēni. Mediju pratību skolēni varētu apgūt integrējot dažādos mācību priekšmetos. Jāpiebilst, ka atbilstošus metodiskos materiālus skolotājiem vēl tikai plāno izstrādāt, tādēļ Daugavpils domes projekts ir ļoti aktuāls  un noderīgs.

Projektu koordinatori un pašvaldības pārstāvji izteica vēlmi sadarboties arī turpmāk, gan ar atsevišķām izglītības iestādēm, gan pašvaldību. 

Daugavpils pilsētas domes  Erasmus+ programmas īstenoto projektu „Efektīva plašsaziņas līdzekļu lietotprasme veselīgai paaudzei” līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv  sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

eksperte projektu jautājumos

Evelīna Balode

t.65425102

evelina.balode@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ