Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-10-2015

Daugavpilī viesosies roboti Zipijs un Lenijs un Datorikas priekšmeta vēstnese Linda Rutule


14.oktobrī Daugavpils Centra vidusskolā plkst.13.30 Accenture Latvija Karjeras nedēļas laikā rīkos atraktīvu pēcpusdienu skolēniem no Daugavpils skolām, lai parādītu, cik aizraujošs ir jaunais mācību priekšmets - Datorika. Uz pasākumu “Piedzīvojums Datorikas pasaulē” aicinās īpaši Datorikas priekšmetam radīti roboti Lenijs un Zipijs, kā arī Datorikas priekšmeta vēstnese Linda Rutule. Šogad Karjeras nedēļas vadmotīvs ir “Atver profesijas durvis!”, galveno uzmanību veltot nākotnes profesijas iepazīšanai radošā un atraktīvā veidā, tāpēc abi draudzīgie roboti kopā ar Lindu iepazīstinās skolēnus ar labi pelnošo un aizraujošo profesiju – programmētājs.

 

Uz pasākumu aicināts ikviens interesents, taču savus spēkus un zināšanas Datorikā rādīs 10 Daugavpils skolu komandas – skolēni no Daugavpils Vienības pamatskolas, Daugavpils 3.vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, Daugavpils 10.vidusskolas, Daugavpils 12.vidusskolas, Daugavpils 15.vidusskolas, Daugavpils 17.vidusskolas un divas komandas no Daugavpils Centra vidusskolas.

 

Zināšanas IT var kļūt par Latvijas reģionu izaugsmes pamatu – ar šādu drosmīgu apgalvojumu Latvijas perspektīvākās pašvaldības aicina savus jauniešus interesēties un apgūt IT pamatus savā pašvaldībā. Digitālo prasmju pilnveides pilotprojektā, kas ticis radīts ar Accenture Latvija atbalstu, no šī gada 1.septembra 157 Latvijas skolās 1., 4. un 7. klašu skolēni apgūst Datorikas priekšmetu. Valsts izglītības satura centrs (VISC) šīm skolām piedāvā aprobācijai piecas programmas, kas paredzētas dažādām klašu grupām ar atšķirīgu zināšanu un specializācijas līmeni. Mācību programmas Datorika apgūšana paredz agrāku digitālo kompetenču attīstīšanu skolēniem, kas noderēs ikdienā informācijas iegūšanai, apstrādei, analīzei un veidošanai, kā arī efektīvai informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izmantošanai mācību procesā.

 

„Latvijai kā mazai valstij uz Informācijas tehnoloģiju zināšanām ir jāskatās kā uz iespēju risināt gan jauniešu bezdarba, gan reģionu pašvaldību problēmas ar jaunu cilvēku aizbraukšanu labāka darba meklējumos. Lai nebūtu jāieved kvalificēts darbaspēks no citām valstīm, Latvijas uzņēmumiem ir aktīvi jāiesaistās jauno speciālistu izglītošanā. Attīstoties tehnoloģijām un palielinoties tendencei digitalizēt dažādus procesus gan valsts, gan privātajā sektorā, arvien pieaug kvalificētu IT speciālistu pieprasījums darba tirgū. Jau pašlaik ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā novērojams labu speciālistu trūkums šajā nozarē. Paredzot nozares straujo attīstību tuvāko gadu laikā, Accenture Latvija jau ilgāku laiku iesaistās nākamo darbinieku sagatavošanā valstiskā līmenī. Visā Latvijā jau 2 gadus veiksmīgi darbojas mūsu programmēšanas fakultatīvās apmācības projekts Start(IT), un esam lepni, ka varam atbalstīt arī Datorikas pilotprojektu, kas ir loģisks turpinājums Start(IT), un kļūs par pamatu izglītības sistēmas modernizācijai un pārorientācijai uz pieprasītu speciālistu sagatavošanu,” stāsta Accenture Latvija vadītājs Maksims Jegorovs.

 

Par uzņēmumu "Accenture Latvija"

Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums, kas apkalpo savus klientus 120 pasaules valstīs. Accenture Latvija dibināts 2002. gadā. Šobrīd Accenture Latvija ir lielākais IT uzņēmums Latvijā pēc darbinieku skaita, nodrošinot darbavietas vairāk nekā 700 IT speciālistiem.

Aicinu arī Jūs pievienoties pasākumam un mēģināt atrisināt kādu interesantu Datorikas uzdevumu!

Liene Jurkāne




Atpakaļ