Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-10-2015

Svinam Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes 20 gadu jubileju!


Šogad 7.oktobrī Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestāde svin savu 20 gadu jubileju.

20 – vienlaikus ir gan liels, gan mazs skaitlis, bet ļoti īpašs pašam jubilāram! Šajā laika posmā bērnudārzs spējis pārtapt no maza pīlēna par staltu gulbi.

1995.gadā notika bērnudārza svinīga atklāšana. Jauns bērnudārzs, lieli logi, gaišas telpas, katrai grupai sava atsevišķa guļamistaba, vienkārši labāku neko nevar vēlēties! Tikko izveidojies jauns radošs un čakls kolektīvs, draudzīgā pulkā sākts iekārtot jauno bērnudārzu un toreizējo tukšo teritoriju. No meža tika izrakti un atnesti jauni koku dēsti, nesta arī bagātīga zeme, lai viss augtu, ziedētu un plauktu.

Gadiem ritot, mūsu bērnudārzs un teritorija ap to kļuva arvien krāšņāka un košāka. Kādreiz iestādītie bērzu dēsti pastaigu laukumā ir pārtapuši par staltiem un vareniem kokiem. Neapšaubāmi, mūsu bērnudārzs ir pats zaļākais bērnudārzs pilsētā.

Visu 20 pastāvēšanas un darba gadu garumā Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestāde nepārstāja attīstīties un pilnveidoties. 2010.gadā par mūsu bērnudārza saimnieci kļuva ļoti enerģiska un ideju pilna vadītāja Elita Ševčenko. Viena no viņas vēlmēm bija izveidot šo bērnudārzu par sportisku iestādi, lai bērni varētu augt un attīstīties kustībā. Tas arī izdevās! Un lūk – mūsu bērnudārzs ir vienīgā pirmsskolas izglītības iestāde ar sporta programmu Latvijā.

Visu šo gadu laikā bērnudārzā valda sirsnīga, omulīga un silta atmosfēra. Nepārtraukti šajās sienās tiek loloti, sargāti un mīlēti bērni. Katru reizi nodreb mūsu pedagogu sirdis, kad atkal ir jāpalaiž skolas gaitās savi lolojumi.

Strādājot plecu pie pleca draudzīgā kolektīvā, mūsu bērnudārza gods un slava auga un auga. Un pierādījums tam ir daudzie ciemiņi, kas ir atnākuši ar saviem siltiem, mīļiem vēlējumiem un sirsnīgiem apsveikumiem šajā mums īpašajā dienā, arī bērnu vecāku pateicības un mūsu bērnu smaidi. Ar savu vizīti mūs pagodināja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova, Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, biedrības „Daugavpils hokejs” valdes priekšsēdētāja Leonora Kokiņa. Izglītības pārvaldes pārstāvji pasniedza Pateicības rakstus mūsu iestādes ilggadēji strādājošajiem darbiniekiem un neaizmirsa arī par bērnudārza košākajiem ziediem – mūsu audzēkņiem, kuriem dāvināja elektriskās klavieres.

Savus ciemiņus bērnudārzs sagaidīja ar svinīgu koncertu, kurā piedalījās gan bērni, gan pedagogi, gan vecāki un absolventi.

Gribas ticēt, ka mūsu bērnudārzu nākotnē sagaida vēl augstākas virsotnes, varenākas idejas un veiksmes pilni pasākumi! Mēs ceram, ka mūsu iestāde savā attīstības un pilnveidošanas ceļā pretvējus nesatiks, bet, ja arī satiks, tad, kā teica R.Kaudzīte “Vējā augušam kokam – stipras saknes”, tie tikai padarīs stiprākus un mūžīgus mūs!

 

Informāciju sagatavoja:

Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece Jeļena Gorina,

pirmsskolas izglītības skolotāja

Olga Ivanova




Atpakaļ