Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-10-2015

Ciemiņi J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā


 Š.g. 30.septembrī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā viesojās Daugavpils pilsētas pensionēto pedagogu kluba “Sudraba ābele” dalībnieki. Seniori aktīvi seko līdzi kultūras dzīves norisēm Latvijā, tāpēc viņu mērķis bija Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā apmeklēt skolu, kurā dzejnieks ir mācījies.

              Teatralizētajās stundās seniori pētīja Raiņa skolas gadu liecību kopijas un atzīmēja, ka tās ir ļoti interesantas. Audzēkņu vecāki liecībā varēja redzēt ne tikai atzīmes mācību priekšmetos, bet arī uzzināt, cik reizes semestrī bērns ir nokavējis stundu sākumu, cik reizes viņu uzslavēja vai bāra. Ar interesi skolas viesi klausījās stāstījumā par Raiņa laikabiedriem, Grīvas vācu skolas absolventiem – Rihardu Zariņu un Kārli Reinholdu Kupferu. Sirmie pedagogi atcerējās savus skolas gadus, kad viņi stundās rakstīja ar spalvaskātu. Izrādās, šīs prasmes nav zudušas – rokraksts joprojām ir skaists un kaligrāfisks. Skolas audzēkņu veidotā animācijas filmiņa par mazā Žaniņa likstām piedāvāja klātesošajiem atcerēties Raiņa bērnības epu “Saules gadi.”

               2.oktobrī ekskursijā pa Raiņa vietām Latgalē devās Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas studenti un mācību spēki. Viņi apmeklēja arī Grīvas vācu skolu – Raiņa skolu. Viesi piedalījās teatralizētajās botānikas, gotiskā šrifta lasīšanas un rakstīšanas ar spalvaskātu stundās. Jāatzīmē, ka studentiem gotiskā šrifta lasīšana nesagādāja īpašas grūtības. Jautrību sagādāja botānikas stundas, jo atpazīt augus pēc zīmējuma nemaz tik viegli nebija. Viesu grāmatā tika atstāts ieraksts: „Mēs ceram, ka Rainim te mācīties bija tikpat interesanti kā mums!”

 

Informāciju sagatavoja:

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Iveta Vasitova




Atpakaļ