Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-10-2015

Daugavpils pilsētas skolotāju un skolēnu 18.Ekoloģiskā konference


Daugavpils pilsētas skolotāju un skolēnu 18.Ekoloģiskā konference š.g. 1.oktobrī

noritēja Daugavpils 10.vidusskolā. „Katras globālās problēmas risinājums sākas ar lokālu rīcību” – tāds bija konferences moto. Tas saskan ar šī mācību gada darba prioritātēm, kas saistītas ar attīstības izglītības jautājumiem, kuri noteikti izglītības standartos.

Skolotājus un skolēnus sagaidīja skolas direktore Valija Salna un 10.vidusskolas dabaszinātņu skolotāju komanda Gaļinas Koreņevas vadībā. Konferences atklāšanā uzstājās 10.vidusskolas 11.klases skolniece T.Mihailova ar videostāstu par vasaras ekspedīciju „Ilgas 2015”, Daugavpils Universitātes pētnieks A.Pankjāns ar informāciju par dažiem veiktajiem pētījumiem retu sugu saglabāšanā un Daugavpils Centra vidusskolas Inovatīvās pieredzes skolas komandas skolotāja G.Uzlova par savvaļas orhideju pētījumu, skolēnu darbu vides sakopšanā orhideju atradnes vietā.

Konferences turpmākais darbs noritēja trīs grupās. Skolēni piedāvāja klausītāju vērtējumam savus gada laikā veidotos pētnieciskos darbus dažādās jomās. Pārstāvētas bija Daugavpils 16.vidusskola ar diviem darbiem, Daugavpils Centra vidusskola ar diviem darbiem, Daugavpils Valsts ģimnāzija, kura piedāvāja dalībnieku vērtējumam četrus darbus, Daugavpils 12.vidusskola un Daugavpils 13.vidusskola prezentēja pa vienam pētījumam. Pirmo reizi savu pētījumu piedāvāja arī Daugavpils 17.vidusskolas vakara nodaļa, kuras skolēna darbs par košļājamo gumiju izraisīja īpašu klausītāju interesi. Konferences dalībnieki uzdeva jautājumus un izteica savu viedokli par pētījumu gaitu un iegūtajiem rezultātiem.

Darbnīcu vadītāji atraktīvi un netradicionāli rosināja dalībniekus diskutēt par globāliem jautājumiem, par katra cilvēka iespējām šos jautājumus risināt. Radoši un dziļi konferences nobeigumā tika skarts jautājums par katra individuālo atbildību planētas Zemes eksistences nodrošināšanā.

Nākamā konference, jau deviņpadsmitā, mūs pulcēs Daugavpils 16.vidusskolā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Ruta Puida 




Atpakaļ