Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-10-2015

Projekts noslēdzies


Š.g. 25.septembrī Rīgā notika projekta „Integrācijas inkubators romu bērnu un jauniešu atbalstam (līgums Nr. 2012.EEZ/PP/2/MAC/041/011) noslēguma pasākums. Daugavpils pašvaldība, pilsētas Izglītība pārvalde bija projekta īstenotāja, biedrības „Izglītības iniciatīvu centrs” asociētais partneris.

Daugavpils pašvaldību pārstāvēja J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas direktores vietniece Ludmila Voitova, romu mediatore Ludmila Marcinkeviča un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode. Pasākumā visu projektā iesaistīto pašvaldību pārstāvji atskatījās uz divos gados paveikto: kā tika izveidoti romu resursu centri, kā notika nodarbības romiem un pašvaldību darbiniekiem, kā strādāja romu mediatori. Inovatīvā prakse – romu mediators, kurš bija kā starpnieks starp pašvaldību un romu kopienu, palīdzēja skolā, organizēja dažādus pasākumus. Ar gandarījumu var atzīt, ka noslēdzies vēl viens jauks un vajadzīgs pasākums sabiedrības saliedētības jomā. Projekts paliks arī kā labs piemērs sadarbībai starp nevalstisko sektoru un pašvaldībām. Ceram, ka projekta gaitā izveidotie materiāli un labās prakses apkopojums noderēs visiem interesentiem, citām pašvaldībām darbā ne tikai ar romu kopienu, bet arī risinot iebraucēju iekļaušanu vietējā sabiedrībā.

Projekta īstenotāju vārdā izsakām pateicību J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas administrācijai par atbalstu visa projekta īstenošanas laikā.

 

Projekta materiāli un labās prakses piemēri:

http://www.iic.lv/projekti/esosie-projekti/projekts-integracijas-inkubators-romu-bernu-un-jauniesu-atbalstam/

Materiāli par romu integrāciju:

http://www.iic.lv/publikacijas/romu-integracija/

Projektu finansiāli atbalstīja: Islande, Lihtenšteina un Norvēģija

Projektu līdzfinansēja: Daugavpils pilsētas pašvaldība, Jelgavas pilsētas pašvaldība, Talsu novada pašvaldība un Valmieras pilsētas pašvaldība.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
eksperte projektu jautājumos
Evelīna Balode
t.65425102
evelina.balode@daugavpils.lv




Atpakaļ