Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-10-2015

Daugavpils Saskaņas pamatskolas interaktīvs pasākums ”Mīli savu sirdi”


Š.g. 29.septembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolā norisinājās interaktīvs pasākums ”Mīli savu sirdi” 9.klašu skolēniem, kas tika veltīts Pasaules sirds veselības dienai. Pasākums notika sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru un Daugavpils Sarkanā Krusta Jaunatnes nodaļu.

Interaktīvā pasākuma mērķi un uzdevumi bija:

-          aicināt skolēnus pastiprināti pievērst uzmanību sirds un asinsvadu slimību novēršamajiem riska faktoriem;

-          popularizēt veselīga dzīvesveida paradumus sirds un asinsvadu veselības uzturēšanai;

-          akcentēt veselīga un sabalansēta uztura lomu sirds veselības saglabāšanā un sirds un asinsvadu slimību profilaksē.

     Interaktīvā pasākuma laikā uzstājās skolas medmāsa Janīna Leitāne, kura stāstīja par sirds un asinsvadu slimībām, riska faktoriem un sirds un asinsvadu slimību profilaksi.

      Ļoti noderīgi bija praktiskie demonstrējumi pirmās palīdzības sniegšanā. Daugavpils Sarkanā Krusta Jaunatnes nodaļas pārstāvis un mūsu skolas absolvents Ņikita Aleksejevs ļoti saprotami, saturīgi un uzskatāmi nodemonstrēja, kā sniegt pirmo palīdzību līdz neatliekamās medicīniskās palīdzības ierašanās brīdim, ja cietušais ir pie samaņas, un kā veikt atdzīvināšanas pasākumus, ja cietušais ir zaudējis samaņu. Arī skolēniem bija iespēja izmēģināt un pielietot iegūtās zināšanas praksē, veicot atdzīvināšanas pasākumus uz manekena.

       Lai mūsu sirds būtu vesela, ikdienā jāievēro daži vienkārši uztura pamatprincipi. Par pareizu uzturu sidrs veselībai stāstīja mājturības un tehnoloģiju skolotāja un veselību veicinošās skolas koordinatore Ļubova Iliško. Tika izmantoti un demonstrēti gan Slimību profilakses un kontroles centra sagatavotie elektroniskie materiāli, gan skolotājas izstrādātā prezentācija.

      Rūpes par sirdi nav iedomājamas bez fiziskām aktivitātēm. Arī tām pasākuma laikā mēs pievērsām lielu uzmanību. Sporta skolotājs Deniss Sarafaņuks ar dažām 9.klases meitenēm sagatavoja praktiskus vingrinājumus sirds veselības stiprināšanai un iemācīja tos visiem pasākuma dalībniekiem.

          Savukārt 9.b klases skolnieces Jeļizaveta Šopa un Anastasija Žerebkova labprāt nodemonstrēja, kā mūsu sirds veselību var stiprināt caur kustībām dejā. Meitenes jau vairākus gadus apmeklē hip-hop deju nodarbības. Viņas parādīja vienkāršus dejas soļus, ko aktīvi un ar lielu prieku atkārtoja pasākuma dalībnieki, stiprinot savas sirds veselību.

       Vēl vienu pārsteigumu sagādāja skolotāja Ļubova Iliško un direktores vietniece izglītības jomā Dace Plociņa, cienājot visus pasākuma dalībniekus ar neparasti garšīgu un veselīgu kokteili no svaigiem augļiem, dārzeņiem un garšaugiem.

       Pasākuma beigās katrs skolēns atmiņai saņēma kokteiļa „Stresa aizgaiņātājs” recepti un Slimību profilakses un kontroles centra sagādātās uzlīmes ar uzrakstu „Mīli savu sirdi”.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Saskaņas pamatskolas

veselību veicinošās skolas koordinatore

Ļubova Iliško,

direktores vietniece izglītības jomā

Dace Plociņa

T. 29361065




Atpakaļ