Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-10-2015

Miķeļdienas gadatirgus Saskaņas pamatskolā


Kad neparasts burvis katru rudeni ar brīnumainu otu izkrāso kokus, Daugavpils Saskaņas pamatskolā aizsākas rudens pasākumu cikls.

Š.g. 28.septembrī skolas saimes veidoja ziedu un augļu paklāju “Caur ziedu vārtiem pretī rudenim”, kas visas nedēļas garumā aicina skolēnus un skolotājus uz skolu, priecē vecākus un garāmgājējus.

      Miķeļ­di­ena jau izse­nis ir gada auglīgākās daļas aiz­vadīšanas svētki. Šos svētkus sauc arī par Rudenājiem, Apjumībām un Jumja dienu, jo tie ir rudens ražas novākšanas svētki, kad godina Jumi. Ikgadējais Miķeļ­di­enas tirdziņš Saskaņas pamatskolā notika 29.septembrī.         

      Katru gadu skolā tas ir ļoti gaidīts pasākums gan lieliem, gan maziem. Šogad īpaši labi tirdziņam sagatavojās 1.-6.klašu skolēni, jo jaunāko klašu skolēniem ar vecākiem patīk  mājās gatavot  dažādus gardumus un rudens veltes, savukārt vecāko klašu  skolēni labprāt iegādājās un nobaudīja piedāvāto sortimentu. Mūsu skolas tirdziņā bija īpaši pārdomāta un sagatavota dažādu ēdienu izvēle: gan našķi, kurus katru dienu nevaram nobaudīt, gan ļoti veselīgi ēdieni. Visu izstrādājumu karalis bija ābols, to varēja baudīt ābolu sulā, pīrāgos, kēksos, ceptus un karamelizētus. Bet tālredzīgākie varēja iegādāties krājumus ziemai – sulas, ievārījumus. Lai stiprinātu savu veselību, pircēji iegādājās arī medu. Skolēni un viņu vecāki bija īpaši padomājuši par sagatavoto kārumu nosaukumiem un pasniegšanu.
     Pasākums sniedza pozitīvas emocijas gan skolēniem, gan skolotājiem, gan skolēnu vecākiem un vecvecākiem. Skolēni varēja pilnveidot matemātiskās, sadarbības un komunikatīvās prasmes.

Prieks, ka gadatirgu apmeklēja arī skolēnu vecāki, vecvecāki, kas ierādīja dažādas tirgošanās prasmes saviem bērniem. Tirdziņš bija jauks rudens saulstāvju pasākums.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Saskaņas pamatskolas

direktores vietniece izglītības jomā

D.Plociņa

T. 29361065




Atpakaļ