Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-09-2015

Adaptācijas nodarbība 10.klases skolēniem


„Neviens nevar skumt, kad viņam ir...” – ar tādu devīzi 24.septembrī Daugavpils  17.vidusskolas APU komanda – J.Kaļinina, M.Pučka, N.Stajevska – kopā ar klases audzinātāju  I.Kolpakovu Raiņa mājā Berķenelē organizēja un novadīja alternatīvu adaptācijas nodarbību 10.klases skolēniem.

Šīs apmācības mērķis bija palīdzēt izveidot labas savstarpējās attiecības starp skolēniem, apzināt un novērtēt savas kreatīvās spējas, attīstīt prasmi veidot attiecības ne tikai ar saviem vienaudžiem, bet arī ar cilvēkiem no citām vecuma grupām, arī saziņas pieredze ar  ārvalstniekiem no Vācijas, kuri atbrauca  uz Daugavpils 17.vidusskolu projekta „ERASMUS+” ietvaros. Tie ir 3 jauni cilvēki – Sāra, Beate un Jakobs –, kuri pašlaik skolā veic brīvprātīgo darbu projekta ietvaros un skolēniem, kuri vēlas pilnveidot savas valodu zināšanas, māca angļu, vācu un franču valodu, arī paši mācās krievu un latviešu valodu un aktīvi piedalās skolas dzīvē. Skolēni kopā ar pieaugušajiem ne tikai piedalījās dažādās aktivitātēs, bet arī palīdzēja sakopt Raiņa mājas Berķenelē teritoriju, atbrīvojot to no vecām lapām un zariem.

Alternatīvā apmācība dod iespēju skolēniem atbildīgāk uztvert mācības un disciplinēties dabiskā veidā, pateicoties interesantam un aizraujošam izziņas procesam.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 17.vidusskolas

APU komanda




Atpakaļ