Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-09-2015

Projekts “Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”


 (Nr.2013.EEZ/PP/2/MAC/011/059)

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija

 

 

Daugavpils Bērnu un jauniešu centrs “Jaunība” no 24.09.2015.-26.09.2015. piedalījās Starpkultūru izglītības programmas projekta seminārā Siguldā “Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”.

24. septembrī viesnīcā “Sigulda” tikās projekta komanda, programmas eksperti un 15 Latvijas skolu komandu dalībnieki. Daugavpils BJC “Jaunība” komandu pārstāvēja direktores vietniece Santa Upīte, struktūrvienības vadītāja Valentīna Rudņeva, pulciņa skolotājas Tatjana Smirnova un Natālija Skrabinīka, biedrības “Ielu vingrošana” valdes loceklis Aleksandrs Ivanovs.

Semināra pirmās dienas aktuālās tēmas bija : integrācijas šodiena Latvijā, klātienes diskusijas un imigrantu pieredze Latvijā, identitāte un daudzveidība, migrācija, kopienu loma un dimensija integrācijas procesā.

Programmas apguves semināra otrās dienas aktuālās tēmas bija Norvēģijas  pieredze imigrantu integrācijā, izaicinājumi  imigrantu integrācijai kopienās, pedagoģiskās pieejas daudzkultūru klasēs un daudzveidības vadība. Seminārā piedalalījās un savā pieredzē dalījās Anita Lodrup no Norvēģijas.  

Izglītības attīstības centrs (IAC) partnerībā ar Latvijas Kopienu iniciatīvu fondu (LKIF) un Norvēģijas Valsts daudzkultūru izglītības centru (NAFO) 2015. gada 1.martā uzsāk īstenot EEZ finanšu instrumenta programmas „NVO fonda” apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programmas” projektu „Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss” (Nr. 2013.EEZ/PP/2/MAC/011/059). Kur projekta mērķis ir sekmēt vienotas, demokrātiskas labklājības sabiedrības veidošanu Latvijā, balstoties uz starpkultūru dialogu, daudzveidīgu sabiedrības grupu integrāciju, izglītojošām aktivitātēm un aktīvu piedalīšanos sabiedrības dzīvē.


Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija''.

Sīkāka informācija par projektu :  http://www.iac.edu.lv/aktualie-projekti/dazadiba-kopienas-resurss/

Sagatavoja S.Upīte

Daugavpils BJC “Jaunība”

direktores vietniece




Atpakaļ